Głośniki 13cm na przód... ktoś pomoże ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.

powooooli przymierzam sie powoli do zmiany seryjnych głośników z przodu w espero na jakieś 13 cm.....

oto kilka opcji nad którymi myślałem

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=960

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=292

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=868

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=816

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=790

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=108

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=762

to lepsze chyba ale już drogie.... moze ktoś widział gdzieś taniej??

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=588

www.elcoexim.pl/shop/product_info.php?cPath=28&products_id=110

zależy mi aby cena głośników możliwie nie przekroczyła 150 zł....

znalazalem jeszcze takie coś....

www.audiopol.com.pl/sklep011/index.php?a=opis&k=41&kt=&id=60

z tyłu mam GMS 2600 grają całkiem przyzwoicie, więc moze warto 2500 na przód??

jeżeli jesteście w stanie mi pomóc w wyborze to zgóry dziękuję.....

a moze macie inne propozycje???

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2006-08-29 20:25:33 ]

Niestety w glosnikach jest tak ze im drozsze tym lepsze. Ja bym niewybral zadnych z tych. U siebie w espero mialem mac audio 13 cm z przodu z tweeterami koszt takowych kwtedy kiedy zakladalem to byl 300zl. Jak masz kupic glosniki za 100zl to juz lepiej miej te seryjne

Jak głośniki to tylko Pioneer albo JBL
Ja man na przód 13 Pionnerka TS i tył JBL jajka bez żadnych wzmacniaczy grają bardzo dobrze.

Kolber ja wyraziłem swoją opinię na drugim forum

Ja mialem ghlosniki pioniera w esperaku wywalilem po tygodniu urzytkowania. Syff. Radia robia ok ale nie glosniki. Mac audo, jbl takich klosnikow szukaj.

a jakie miałes pioneerki ?

Cytat:
2006-08-29 20:33:16, Bartek1112 pisze:
Niestety w glosnikach jest tak ze im drozsze tym lepsze. Ja bym niewybral zadnych z tych. U siebie w espero mialem mac audio 13 cm z przodu z tweeterami koszt takowych kwtedy kiedy zakladalem to byl 300zl. Jak masz kupic glosniki za 100zl to juz lepiej miej te seryjne

nie mam 300 zł żeby wsadzić je w głośniki..... z tyłu mam głośniki za 160 zł i bardzo fajnie grają....

takie coś mi wystarcza... sale odsłuchową to wole sobie zrobić w domu....

a chce zmienić te głośniczki z przodu bo tył wyraźnie lepiej gra... jak się da głośniej to przód psuje efekt

Tak też Ci napisałem na tamtym forum

[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-08-29 21:48:37 ]

Cytat:
2006-08-29 20:59:21, Bartek1112 pisze:
Ja mialem ghlosniki pioniera w esperaku wywalilem po tygodniu urzytkowania. Syff. Radia robia ok ale nie glosniki. Mac audo, jbl takich klosnikow szukaj.

To miales syf nie pioneera. Bo pioonek robi najfajniejsze glosniczki pod radio pod słońcem - tylko trzeba wiedziec co kupic.

Ja tez polecam do tego mac audio, jble za taka kase nie warto.

A tak ogolnie to pisalismy na gg i nic lepszego niz proponowane przeze mnie pioonki nie znajdziesz do 150zl.

Cytat:
2006-08-29 21:35:54, YeLonkoskY pisze:
Ta też Ci napisałem na tamtym forum

widziałem

Cytat:
2006-08-29 21:38:26, Cwikus pisze:
To miales syf nie pioneera. Bo pioonek robi najfajniejsze glosniczki pod radio pod słońcem - tylko trzeba wiedziec co kupic. Ja tez polecam do tego mac audio, jble za taka kase nie warto. A tak ogolnie to pisalismy na gg i nic lepszego niz proponowane przeze mnie pioonki nie znajdziesz do 150zl.

pionki tez są w zestawieniu

i w sumie cenowo są good......

Cytat:
2006-08-29 21:48:26, Kolber7 pisze:
pionki tez są w zestawieniu i w sumie cenowo są good......

Ogolnie to zgadajmy sie jutro jak masz czas gdzies pomiedzy nami to posluchasz sobie jak graja te piooneczki. Drzwi mam jeszcze niewytlumione wiec poki co warunki sa "urealnione" dla seryjnej instalacji

Każde głośniki są lepsze od tego, co zwykle w Złomeraku jest w standardzie (pomijam onkyo).
A Pioneer-y... coś mi się z busami Olkusz-Kraków-Olkusz kojarzą. Zamontowane są praktycznie w każdym busie. W sumie grają nieźle.

Cytat:
2006-08-29 21:51:58, Cwikus pisze:
Ogolnie to zgadajmy sie jutro jak masz czas gdzies pomiedzy nami to posluchasz sobie jak graja te piooneczki. Drzwi mam jeszcze niewytlumione wiec poki co warunki sa "urealnione" dla seryjnej instalacji

oki ....

jak wejdziesz na gg to pogadamy

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2006-08-29 22:00:13 ]

Pionek za 150 to wyrzucenie kasy...

Kup Power Bass'a BK-6 koszt koło 300 zł

Dostaniesz już 16.5 cm.

Zaufaj mi...

Tak jak mowi Zoltar glosniki do 150 zl to szmelc. Zaczekaj troche i uzbieraj jeszcze. Ja mialem pionki za 200zl i lepiej mi graly onkyo w espero jak to gowno

Jak szukałem do siebie i znalazłem infinity w fabryczne 10cm i tweetery ale cena w media markt mnie powaliła 499pln
ale tutaj z wbudowanym tweeterem jest taniej
10cmKlik

13cmklik2

Cytat:
2006-08-30 11:35:55, Bartek1112 pisze:
Tak jak mowi Zoltar glosniki do 150 zl to szmelc. Zaczekaj troche i uzbieraj jeszcze. Ja mialem pionki za 200zl i lepiej mi graly onkyo w espero jak to gowno

już nie przesadzaj.....

sprawdzałem dziś u Ćwikusa jak grają pionki za 109 zł i grają całkiem przyzwoicie... o niebo lepiej od onkyo......

300 zł nie mam zamiaru przeznaczać na głośniki.....jak juz pisałem nie robię z auta sali koncertowej... ale też nie lubie sytuacji takiej jak mam teraz, że tył gra dużo głośniej niż przód a na wyzszych częstotliwościach przód harczy.....

pozdro

Cytat:
2006-08-30 12:53:52, Kolber7 pisze:
już nie przesadzaj..... sprawdzałem dziś u Ćwikusa jak grają pionki za 109 zł i grają całkiem przyzwoicie... o niebo lepiej od onkyo...... pozdro

bo jak ktos tylko przykreci glosniki bez porzadnych kabli na 2 srubki na krzyz i jakosc montazu, instalacji i samego radia jest kiepska to kazde glosniki beda graly jak szmelc.

Ino ludzie nie rozumieja ze montaz glosnikow w CA to 60% efektu jakiegokolwiek.

Cytat:
2006-08-30 11:49:18, Kula69 pisze:
Jak szukałem do siebie i znalazłem infinity w fabryczne 10cm i tweetery ale cena w media markt mnie powaliła 499pln ale tutaj z wbudowanym tweeterem jest taniej 10cmKlik 13cmklik2

Od tego cuda lepsze będą Power Bass'y za 350 zł

Nie patrz na markę...

To tak jak z oponami... Laik na Toyo powie szmelc... A zachwycać będzie się Continentalem...

Tak samo jest z audio...