Czy TTI TCB-880 to dobre radyjko???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z was ma radyjko TTi TCB-880, myślę o jego kupnie i chciałem się dowiedzieć jak ono się sprawuje. W tej chwili mam Midlanda 1001z i antenkę New Alaskę. Antenka ok ale radyjko chce zmienić na troszkę lepsze!!! A może mógłby mi ktoś polecić jakieś radyjko podobnej klasy jak TCB-880???

Wprawdzie nie miałem do czynienia z tym radiem, ale wydaje mi się, że może to być zamiana zgodna z powiedzeniem "zamienił stryjek siekierkę na kijek"... Opinie o tym radiu nie są zbyt pochlebne

Czesc
polecam Unidena 520
Dla mnie sprzet wymiata jak diabli i jestem w 100% zadowolony

testowałem juz wiele radyjek TTI wyglada fajnie ale nie wiem jakie ma bebechy ( czesci składowe) szczerze mowiac nie bawiłbym sie w nowe formy bo co z tego ze fajnie wyglada jak bedzie złom w środku i nic tylko szumy ???

w mobilu im prostsze radio tym lepsze w czasie jazdy nie ma czasu na grzebanie w radiu :]

73!

[ wiadomość edytowana przez: arek137 dnia 2006-09-14 21:23:03 ]

To jest lipa na 50szt sprzedanych wraca 30szt.

Witam ! Radia podobnej klasy co TTI-TCB 880 to np. Intek M 490 czy Alan 48+ , ale te radia nie ciesza sie dobra opinia.
Jesli chcesz miec dobre, wielofunkcyjne radio, to kup uzywanego Presidenta Jeksona czy Herberta starszej generacji, albo Alana 48 ( bez plusa ) - ostatnio widzialem na Allegro za mala kase i bedziesz zadowolony. Te wszystkie dzisiejsze masowki, tandety to o kant d... rozbic.

A co myślicie o Unidenie 510??? Bo nigdzie nie moge znależć 520.

Cytat:
2006-09-15 09:29:38, smeniu23 pisze:
A co myślicie o Unidenie 510??? Bo nigdzie nie moge znależć 520.

praktycznie to samo radio co 520 z z ta głowna roznica iz nie posiada rf gain (skrutu mocy) ktory sie przydaje jak jest za wiele luszi w jednym czasie na 19-tym

na allegro jest jeszcze kilka sztuk 520 wiec dobrze szukaj

73!

[ wiadomość edytowana przez: arek137 dnia 2006-09-15 12:26:19 ]

Koledzy przeglądam te strony i w końcu nie wiem czy wybrać 1.Unidena 520 bo znajduje się na jakiejś liście "zakazanej" czy 2. inteka m 490 czy 3.inteka 790 czy 4.emperor ninja A potrzebne mi jest radyjko do 400zł!!!

Cytat:
2006-09-15 15:34:45, smeniu23 pisze:
Koledzy przeglądam te strony i w końcu nie wiem czy wybrać 1.Unidena 520 bo znajduje się na jakiejś liście "zakazanej" czy 2. inteka m 490 czy 3.inteka 790 czy 4.emperor ninja A potrzebne mi jest radyjko do 400zł!!!

w czym ci przeszkadza ze jest na tej "CZARNEJ LISCIE" ???

homologacje kserujesz i moga cie miski cmoknac

73!

Cytat:
2006-09-15 12:21:31, arek137 pisze:
praktycznie to samo radio co 520 z z ta głowna roznica iz nie posiada rf gain (skrutu mocy) ktory sie przydaje jak jest za wiele luszi w jednym czasie na 19-tym na allegro jest jeszcze kilka sztuk 520 wiec dobrze szukaj 73! [ wiadomość edytowana przez: arek137 dnia 2006-09-15 12:26:19 ]

RFGain to nie jest skrót mocy! Skrótem mocy określa się przełącznik, który zmienia nam moc nadajnika np z 4 do 1W. Takie coś występuje np. w wielu ręczniakach. RFGain nie zmienia mocy. RFGain jest to regulator czułości odbiornika, jest to zupełnie co innego. Za pomocą RFGain'a możemy zmniejszać nominalną czułość naszego radia tak aby nie słyszeć słabszych, bardziej oddalonych, niepotrzebnych stacji...

A co do Inteka 490 i Alan'a 48+ to nie stawiałbym tych modeli w jednej linii z TTI. No chyba że tylko ze względu na podobną liczbę funkcji...

Acha, a jeśli chodzi o kserowanie homologacji to życzę wiele szczęścia i powodzenia, gdyż pojęcie homologacji odnośnie pasma obywatelskiego już nie funkcjonuje, na radia CB nie potrzeba homologacji Dobrze poinformowane, znające przepisy miśki mogą nam zgodnie z literą prawa radio zabrać w tzw depozyt, w celu przeprowadzenia badań w specjalistycznym laboratorium (czyt. UKE) mjących na celu sprawdzenie zgodności urządzenia z polskimi normami... W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości możemy żądać od sprzedawcy zwrotu pieniędzy, więc finalnie możemy wyjść na zero, ale czas od zabrania radia do finalizacji sprawy może się ciągnąć, a po co komu potrzebny taki kłopot?

A co sądzicie o inteku m-490??? Ma ktoś to radyjko może miał??? Mi pozostaje tylko ten intek albo alan 48+ bo na unidena nie ma co liczyć są poprostu niedostępne!!!

Nie są niedostępne, na allegro w ten weekend sprzedało się z 10 sztuk od jednego sprzedawcy. W sklepach internetowych też można znaleźć, ale trzeba pytać...
Jeśli Ci zależy na Unidenie to na pewno kupisz.

kiedy ja chciałem kupić w weekend i nie mogłem się doszukać, są w sklepach ale 370 za unidena nie dam. Z tego co widzialem to w piątek był jeden ale kiedy za godzine, włączyłem aucje już jej nie było

przeczytaj tekst na sammym dole aukcji
http://www.allegro.pl/item127401869_cb_radio_cobra_19dx_gratis_fv_3miasto_.html

Dzięki kolego!!!