Przepływomierz czyszczenie co poprawia ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dziś pod wpływem czytanych postow zainteresowalem sie przeplywomierzem. A ze go dosc latwo wykrecic (majac odpowiedni klucz) to postanowilem sprawdzic w jakim jest stanie.
no to do roboty
i juz po chwili mialem go na wierzchu.

Jak widac 1 rezystorek jest owedzony

no to pedzelek i troszke benzynki ekstrakcyjnej zmienil wyglad na
taki

teraz pytanie co mi to poprawi ???

silnik pracuje dalej oki, moc ma odpowiednia, spalanie tez odpowiednie,

jedyne co zauwazylem to to ze moze trosze nizej zaczyna ciagnać ale to tez moze byc moje zludne przekonanie

cala operacja trwala 5-10 minut

[ wiadomość edytowana przez: Rick_3 dnia 2006-09-25 13:54:04 ]

Działa, lepiej nie tykaj

Niestety, to co na prawdę wpływa negatywnie na działanie przepływomierza powoduje nieodwracalne zmiany. Najgorsze są pary oleju w powietrzu (które pojawiaja się w kuble filtra np. z odpoiwetrzenia pokrywy zaworów). Następuje reakcja chemiczna tego oleju z materiałem, z którego wykonane są jak to nazwałeś "rezystorki" i zmieniają się ich parametry elektromagnetyczne.
Z tego powodu, czyszczenie dużo nie daje - osad, który usunąłeś nie wpływał na działanie czujnika. Warto zaś dbać o to, by metalowa siateczka przy wlocie przepływonierza była czysta i sucha - bo to ona nadaje ładunek cząstkom powietrza, któy to ładunek jest potem rejestrowany przez "rezystorki".

Cytat:
2006-09-25 13:51:47, Rick_3 pisze:
dziś pod wpływem czytanych postow zainteresowalem sie przeplywomierzem. A ze go dosc latwo wykrecic (majac odpowiedni klucz) to postanowilem sprawdzic w jakim jest stanie. no to do roboty i juz po chwili mialem go na wierzchu. Jak widac 1 rezystorek jest owedzony no to pedzelek i troszke benzynki ekstrakcyjnej zmienil wyglad na taki teraz pytanie co mi to poprawi ??? silnik pracuje dalej oki, moc ma odpowiednia, spalanie tez odpowiednie, jedyne co zauwazylem to to ze moze trosze nizej zaczyna ciagnać ale to tez moze byc moje zludne przekonanie cala operacja trwala 5-10 minut [ wiadomość edytowana przez: Rick_3 dnia 2006-09-25 13:54:04 ]

Prosze ale zdjecia nie otwieraja sie link wygasł czy moze