Kangur - reaktywacja...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A tgak bylo dobrze. Od 2 dni rano mi gaśnie po pierwszym odpaleniu. Nagle obroty spadają i dlawiąc sie gasnie. Za drugim razem wszystko jest juz wporzo a potem na cieplym tez chodzi plynnie (BRC). Wymienilem wczesniej: krokowy, swiece + kable WN oraz sparciała rurkę od zaworu odpowietrzania skrzyni korbowej. To ostatnie pomoglo, ale jak widac tylko na 1 miesiąc. Co robic? Radzcie bo mi sie pomysly juz skonczyly? Ach, wczesniej pod kompem nie wykryto zadnych bledów, auto bierze minimalne ilosci oleju...

he,he,he u mnie powrócił wczoraj, poważnie myślę o sprawdzeniu wtryskiwaczy i pompy paliwa

Cytat:
2006-09-23 10:20:51, mari1981 pisze:
A tgak bylo dobrze. Od 2 dni rano mi gaśnie po pierwszym odpaleniu. Nagle obroty spadają i dlawiąc sie gasnie. Za drugim razem wszystko jest juz wporzo a potem na cieplym tez chodzi plynnie (BRC). Wymienilem wczesniej: krokowy, swiece + kable WN oraz sparciała rurkę od zaworu odpowietrzania skrzyni korbowej. To ostatnie pomoglo, ale jak widac tylko na 1 miesiąc. Co robic? Radzcie bo mi sie pomysly juz skonczyly? Ach, wczesniej pod kompem nie wykryto zadnych bledów, auto bierze minimalne ilosci oleju...

Mam identyczne obiawy tylko że nie wymieniałem odpowietrzania skrzyni korbowej. Bo niewiem jka sie do tego zabrać. 1,6 16v zetek

[ wiadomość edytowana przez: RNbzyk dnia 2006-09-24 12:18:44 ]

poszukaj na forum - są zdjęcia umieszczenia krokowca. Bo jak powiem, że wciśnięty jest w separator oleju, to raczej Ci nie pomoże. Czyszczenie polega na przepłukaniu w jakimś rozpuszczalniku, beznynie etc.
RNbzyk - wymieniłeś tylko pierwszą część gumowego odcinka odpowietrzania skrz. korb., czy też tą rurke bezpośrednio wchodzącą do kolektora dolotowego? Sprawdź ja! Przepływomierz czyściłeś??

Kielek czy mozesz mi zaznaczyc na zdjeciu ktore to sa te rurki od odpowietrzeania skrzyni korbowej bo mam podobny problem i kosztuja takie rurki pozdrawiam

Kielek czy mozesz mi zaznaczyc na zdjeciu ktore to sa te rurki od odpowietrzeania skrzyni korbowej bo mam podobny problem i kosztuja takie rurki pozdrawiam

Cytat:
2006-09-24 12:45:04, Kielek pisze:
poszukaj na forum - są zdjęcia umieszczenia krokowca. Bo jak powiem, że wciśnięty jest w separator oleju, to raczej Ci nie pomoże. Czyszczenie polega na przepłukaniu w jakimś rozpuszczalniku, beznynie etc. RNbzyk - wymieniłeś tylko pierwszą część gumowego odcinka odpowietrzania skrz. korb., czy też tą rurke bezpośrednio wchodzącą do kolektora dolotowego? Sprawdź ja! Przepływomierz czyściłeś??

Wymieniałem krokowy, kable, swiece, ale co do gumowego odcinka odpowietrzania skrz. korb to sie ne zabrałem bo tego gumowego kolanka nie moge zdjąć z zaworku a mam obawy ze moge cos zepsuc i klops a przepływomirz który dzieki za pomoc

Cytat:
2006-09-24 15:12:11, RNbzyk pisze:
a przepływomirz który dzieki za pomoc

zaznaczone na czerwono...

ps. zmniejszajcie foty!!!

Czy nikt mi nie pomoze
Cytat:
ps. zmniejszajcie foty!!!

A jak sie to robi
pozdrawiam

No ja nie pomogę, bo 1,4 to dla mnie nowość niegrzebana. Gdybym zobaczaym a live, to może. Zrób jeszcze fotkę od góry przedniej prwej ćwiartki komory silnika (stojąc przed samochodem w jego kierunku) i jak możesz, to zdejmi rurę doprowadzającą powietrze z puszki filtra do przepustnicy.

Kielek oki moze dzisiaj zrobie albo jutro. Prosze kogos kto ma silnik 1.4 o zaznaczenie tych rurek. Bardzo mi zalezy pozdrawiam

Cytat:
2006-09-24 20:21:03, Biedrona pisze:
zaznaczone na czerwono... ps. zmniejszajcie foty!!!

Dzieki jutro sie za niego biore tytlko z zaworem korbowodu nie moge sobie poradzić teg weża nie moge zdjąc bo moze mi sie rozerwć ale polałem plynem ludwikiem moze zmiąknie