Pojemnosc zbiornika i rezerwa scoupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.
Napiszcie prosze ile paliwka wchodzi do baku bo doliczyc sie nie moge.
Przy jakiej wartosci wskazowka zaczyna wchodzic na czerwone pole?
Marek

[ wiadomość edytowana przez: cypher dnia 2005-04-02 13:41:15 ]

w Scoupe z '91 pojemność wynosi w/g danych fabrcznych 45 l. jak tankujesz pod korek wejdzie 47 max. Rezerwa u mnie zapala się jak zostaje około 10-8 l. Czerwona kreska jest jeszcze niżej, jakieś 5-7 l. Oczywiście to są moje obserwacje i być może w innym modelu będą sie nieco różnić ale raczej niewiele.

Witam,
a mi rezerwa zapala się dopiero jak wskazówka zejdzie poniżej czerwonej kreski, i też się zastanawiam ile to litrów (kreska i lampka). Mam scoupe z 93r.

Pozdrawiam

Tak jak kolega wspomniał wczesniej do baku wchodzi 45 litrów. U mnie kreska spada poniżej czerwonego pola i dopiero zapala się rezerwa. Sprawdzałem to już kilk razy. W baku zostaje wtedy ok. 8-10 litrów paliwa. Moje scoupe jest z 93 roku.

hej
wedlug moich danych bak ma pojemnosc ok 45 litrow, lampka rezerwy zapala sie ponizej czerwonej kreski,
a tak wogole, to czy wskaznik paliwa w waszych autach nawet po wylaczeniu zaplonu i wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki nadal wskazuje stan paliwa?

Cytat:
2006-09-25 12:31:08, kamyk81 pisze:
a tak wogole, to czy wskaznik paliwa w waszych autach nawet po wylaczeniu zaplonu i wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki nadal wskazuje stan paliwa?

Nie tylko w waszych, u mnie w lantrze jest tak samo. W poprzednim ponym, miałem inaczej, tak jak w większości aut, wskaźnik opadał po wyjęciu kluczyka.

Cytat:
2006-09-25 12:31:08, kamyk81 pisze:

podobnie maja np.fordy...

u mnie tez zapala sie jak skazówka opadnie praktycznie na samo dno nie wiem ile zostajie poprzedni właściciel mówil ze mu wystarczalo na okolo 40km,ja nie ryzykuje bo w Scoupe jest pompa zanurzeniowa i brak paliwa grozi jej zatarciem.
Pozdrawiam