Sprężyny - rozmiar

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wie jakiej długości sa fabrycznie wstawiane sprężyny do omegi b sedan 2.0 16v. Chciałbym troszkę podnieść wyżej omę a może wstawć od kombi czy ktos to przerabiał.

Witaj. Spróbuj założyć specjalne gumy które zakłada się w środek uzwojenia , koszt jednej 10zł.ja założyłem pięć miesięcy temu –rewelacja- mały koszt efekt murowany . Na wydanie pieniędzy jeszcze będziesz miał czas . Te gumy są uniwersalne będą pasować do twojego autka .

Czy takie gumy podnoszą też auto czy tylko usztywniają?

Jak gume wciśniesz na podniesionym aucie, to troche podniesie. Ja u siebie tez mam takie gumy-po jedej na sprężyne i wkońcu jak jade z rodziną to nie obcieram asfaltu na dziurach.

Tani patent.

pozdrawiam

Witam
Ja wlasnie tez zalozylem te gumy na tyl, poniewaz mam troche nisko (patrzac na inne omy) i wg mnie nie widac jakiegos konretnego efektu - jak bylo tak jest. Byc moze podnioslo tyl o jakies 1cm ale tego nie widac, i zastanawiam sie nad wymiana sprezyn. Chodzi mi glownie zeby tył auta byl troszke wyzej, bo patrzac z profilu auto stoi rownolegle do ziemi. Z tym ze gumy zalozylem na dolne zwoje dlatego zeby reszta zwoi pracowala - i moze dlatego jest taki efekt jak jest.
Pozdrawiam

potwierdzam zdanie kolegow mialem takie gumy w astrze i zalezy co chcesz mozesz podniesc lub utwardzic a jak 1 kpl nie wystarczy mozna zalozyc po 2 na 1 sprezyne i to dziala ja kpl gum do astry nabylem za 10 zyli
zawsze podnosisz auto na lewarku aby sprezyny sie rozciagnely
ja bynajmniej tak robilem

[ wiadomość edytowana przez: JEMI dnia 2006-09-24 21:32:05 ]

jak na mój gust,
to te gumy się zakłada,żeby kluska nie szorowała dupskiem po asfalcie jak teściową zapakujesz
a czy coś podniesie hmm

no u mnie ten sam problem... musze tez cos z tym zrobic bo zaladuje sie 5 os i jakies dziury czy progi i czasem szura....
wnioskujac z opinii userow..
postanawiam tez to wyprobowac zobaczymy co sie stanie ...
dzieki
i pozdro