Cytat:
|
czas wtrysku benzyny na "luzie" oscyluje w granicach 3 milisekund natomiast czas wtrysku gazu pokazuje sie w granicach 5 a na mapie ustawione jest powyzej 6 milisekund - skąd te różnice?
|
|
Roznica miedzy bezyna a LPG wynika z budowy listwy wtryskiwaczy LPG , po prostu sa duzo wolniejsze niz benzywnowe, w przyapdku problemow z tego wynikajacych instaluje sie listwy typu Fast ale skoro wczejniej bylo ok t sadze ze nie stad wynika twoj problem...nalezaloby zrobic ponowna kalibracje mapy bo jak widac ustawieni sie rozjechaly ( sam mam takie problemy)
Cytat:
|
lambda pokazuje cały czas wysokie napięcia (zaznaczona jest na czerwono i żadko sie zmienia na zielono)ale korekte robi - czy nie jest uszkodzona? (jeżdziłem na benie przez 3 dni i komp jej zakwalifikował jako uszkodzonej)
|
|
skoro pokazuje wysokie napiecie to robi ci bogata mieszanke, a jezeli komp ci ja zakwalifokowal jako uszkodzona to chyba jasna rzecz ze padla...to ze robi korekte drobna wcale nie swiadczy ze jest sprawna...swoja droga co to za gazwonik siakis dziwny
co do trzeciego pytanak to nie mam pojecia.
Mysle ze orzyczyna twoich klopotow jest sonda...pomierz napiecia na benzynie i wszytko bedzie jasne