MotoNews.pl
11 Dziwne pykanie i falujace obroty...prosze bardzo (160459/45) - NT

Dziwne pykanie i falujace obroty...prosze bardzo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pierwsze male pytanie wrzucam na luz dojezdzajac do swiatel auto ma przez chwile obroty okolo 1200 i dopiero przy zatrzymaniu normalne okolo 800 czy to normalne?? i drugie pytanie: wlasnie przy takich obrotach, 1200 slychac pykanie nie wiem czy ze skrzynki bezpiecznikow przekaznikow czy z silnika nawet na luzie przy dodawaniu gazu czy to tez normalne ??

[ wiadomość edytowana przez: hanf0777 dnia 2006-09-26 16:48:01 ]

rejestrując sie na forum przeczytaj regulamin.

pytanie1: tak, to jest normalne, bylo juz gdzies po drodze na forumie) to costam od tego czujnika predkosci pojazdu - takie jego zadanie podobno)

pytanie2: w moim mam to samo i zastanawia mnie to "pykanie". jak auto bylo nowe to "pykanie" mialo miejsce tylko przy dodawaniu gazu i puszczeniu nogi z gazu, a teraz "pyka" jak mu sie podoba. Stad dolaczam sie do pytania czy to jest normalne? Bo jesli Tobie "pyka" i mnie "pyka" to moze tak poprostu ma "pykac" )

u mnie pyka przy dodawaniu gazu jak wchodzi na obroty i jak z nich schodzi ale zawsze przy ok 1200 obr/min

A u mnie pyka czasem nawet jak nie dotykam wogole pedalu gazu...tak ot sobie samo pyka... Wiec niestety tez nie wiem czy to normalne:/

a wiec kto cos wiecej na temat tajemniczego "pykania"???

... a ja proponuje dodać do regulaminu pkt. Będziemy kastrować za głupie i nic nie mówiące tytuły postów.
Czy nie można było napisać "Dziwne falujące obroty na biegu jałowym + pykanie" albo jakoś podobnie, dla innych było by z pewnością o wiele bardziej zrozumiałe niż "2 male pytania". Druga sprawa to "alt" Ci ukradli czy po prostu nie lubisz pisać polskich znaków.

Mi też coś, gdzieś, co jakiś czas pyknie, przyzwyczaiłem się - może tak ma być , jest na to dobra rada --> zrób głośniej radio

P.S. Witamy na forum.

Pozdrawiam.

niestety jest tylko propozycja aby pisać w temacie co nam dolega.

spox nastepnym razem zapytam sie w pytaniu a nie w tresci posta :]

Luz, wyedytuj posta i możesz zmienić tytuł postu

A wiecie co dla mnie jest najsmieszniejsze...jak ktos napisze w tytule posta pytanie np. faluja mi obroty, a potem odpali posta i napisze "jak w tytule", bez podania zadnych szczegolow i czeka na pomoc. Smiech na sali. Propozycja pisania w temacie co dolega jest dobra, ale nie piencie sie na kogos kto tak nie robi. Jest to propozycja, jak wejdzie do regulaminu to bedziemy sie wtedy martwic.
A jak ktos zamierza pomoc to poprostu otworzy tego posta mimo ze nawet nie wie czego on dotyczy i jak wie to odpowie, jak nie to sobie wroci do innych. Takie meczace to jest???
Moze jeszcze wprowadzimy obowiazek pisania z polskimi znakami?? Kolejna niezla propozycja...ale poki bedzie tylko propozycja to ja nie zamierzam, bo nie lubie

amen ja nic nie dodam czekam na odpowiedz, pytanie w temacie hehe

Cytat:
2006-09-26 16:48:26, wtargosz pisze:
A wiecie co dla mnie jest najsmieszniejsze...jak ktos napisze w tytule posta pytanie np. faluja mi obroty, a potem odpali posta i napisze "jak w tytule", bez podania zadnych szczegolow i czeka na pomoc. Smiech na sali. Propozycja pisania w temacie co dolega jest dobra, ale nie piencie sie na kogos kto tak nie robi. Jest to propozycja, jak wejdzie do regulaminu to bedziemy sie wtedy martwic. A jak ktos zamierza pomoc to poprostu otworzy tego posta mimo ze nawet nie wie czego on dotyczy i jak wie to odpowie, jak nie to sobie wroci do innych. Takie meczace to jest??? Moze jeszcze wprowadzimy obowiazek pisania z polskimi znakami?? Kolejna niezla propozycja...ale poki bedzie tylko propozycja to ja nie zamierzam, bo nie lubie

Pogadamy jak posiedzisz na forum dłużej i zadasz temat a ja Ci odpisze że było już. Odpowiesz że szukałeś w archiwum i nie było to ja ci powiem że było ale ktoś w tytule postu napisał tylko POMOCY
Hanf0777

Cytat:
2006-09-26 16:57:58, Kleszczak pisze:
Pogadamy jak posiedzisz na forum dłużej i zadasz temat a ja Ci odpisze że było już. Odpowiesz że szukałeś w archiwum i nie było to ja ci powiem że było ale ktoś w tytule postu napisał tylko POMOCY Hanf0777

Święta prawda . Poza tym jak przeglądasz liste kilkunastu postów i widzisz Tytuł na który znasz odpowiedź to wejdziesz i możesz pomóc, trudno żeby przeglądać wszystkie posty z jakimiś dziwnymi tytułami, dokładnie taka sama sytuacja jest gdy czegoś szukasz.

Po prostu pomóżmy sobie samym pomagać to nie boli.

Pozdrawiam.

Jesli tak mi odpiszesz to wierz mi nie bedzie mnie to zbytnio obchodzilo i poczekam az ktos milszy sie znajdzie i postanowi mi pomoc. A jesli chodzi o samo przeszukanie archiwum...to nie mam z tym problemow najmniejszych i w wiekszosci przypadkow znajduje to o co mi chodzi chocby ktos w temacie napisal "czesiek jestem".
Kiepskie miejsce sobie znalezlismy na te dyskusje, bo kolega hanf0777 potrzebuje pomocy i po to chyba ten post powstal...

Zatem raz jeszcze!! Szukamy specjalistow od "pykania" do oceny normalnosci badz nienormalnosci "pykania", zeby czasem radio nie musialo glosniej grac, bo zdaje sie ze to nie likwiduje problemu

szukajac mozna zaznaczyc aby szukalo tez w tresci... ale to nei miejsce do klotni tylko powazne pytanie!! a co do tego ze nei uzywam altu, to nie zabronione i chyba moge pisac jak chce?? bo jesli na takie rzeczy bedzie zwracana uwaga to chyba przyjdzie czas zeby zmienic samochod i forum

Brawo hanf0777!!!
Dokladnie o to chodzi, zeby Ci ktos pomogl kto potrafi, a nie zwracal Ci uwage, ze zle sformuowales pytanie lub cos podobnego.

Problem "pykania" nadal do rozpykania...czekamy!!!