MotoNews.pl

[mk5] Blokujaca sie szyba boczna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu zauwazylem ze przy zamykaniu szyby od kierowcy przekrzywia sie i blokuje. co moze byc nie tak? sprawdzalem przy zdjetych boczkach i prowadnice wygladaja dobrze.

a uchwyt trzymający szybę na lince?
A uszczelki po bokach w prowadnicach?

uszczelki wydaja sie wporzadku a uchwyt trzymajacy ma jakies luzy :/ to moze byc przyczyna? jesli tak to jak mozna usunac ta usterke?

prowadnica szyby ma luz i szyba podczas podnoszenia przechyla się i blokuje... też to miałem ale zrobiłem na to mały patencik i poza tym ze ciężej się kreci to nie ma innych wad a ani grosza nie wydałem miałem tak od pasarzera

Cytat:
2009-06-30 17:11:36, groobyg2 pisze:
uszczelki wydaja sie wporzadku a uchwyt trzymajacy ma jakies luzy :/ to moze byc przyczyna? jesli tak to jak mozna usunac ta usterke?

skasować luzy. Najpierw oglądnij to i powiedz jak wygląda zaczep w porównaniu z np tymi na allegro, a później pytaj. Możliwe, że da się coś podłożyć, zwiększyć śruby...itp, albo nawet wymiana zaczepu (możliwe, że dopiero po wyjęciu linki)....

Odkopuje temat bo problem wczoraj rozwiazalem Musialem bawic sie z regulacja srob trzymajacych szybe z podnosnikiem. Roznica setnych mm ale jednak to przeszkadzalo bo teraz szybka chodzi idealnie z dolu do gory Mozna zamknac