Drzwi nowego typu w starym kaszlu :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema
ile moga kosztować te najnowszego typu drzwi (z jednoczęsciową szybą) i czy bez problemy beda psowały do starego kaszla ? no i gdzie kupic ?

Jezzzuuuuuu.....ile mogą kosztować gdzie kupić. W sklepie na giełdzie u blacharza czy lakiernika.
Będą pasować na pewno.
Problem isc do pierwszego sklepu z czesciami do polskich samochodów i zapytać sie...chyba nie

Cytat:
2003-05-11 22:20:05, Koniu pisze:
Jezzzuuuuuu.....ile mogą kosztować gdzie kupić. W sklepie na giełdzie u blacharza czy lakiernika.
Będą pasować na pewno.
Problem isc do pierwszego sklepu z czesciami do polskich samochodów i zapytać sie...chyba nie

no widzisz jak mi pomogłeś ?!?! juz wiem ze beda pasowały - nie bylem pewny ... dobra nowy jestem nie bede pyskował

Ale będzie źle wyglądać przetłoczenia nowe drzwi nie posiadają a reszta nadwozia je posiada!
i podobno z EL wchodzą głebiej, PODOBNO!

Cytat:
2003-05-11 22:31:19, Abdull pisze:
Ale będzie źle wyglądać przetłoczenia nowe drzwi nie posiadają a reszta nadwozia je posiada!
i podobno z EL wchodzą głebiej, PODOBNO!

tutaj !!!! <-- fotka z allegro koles ma wlasnie nowe drzwi w starej budzie wyglada niezle... mnie sie widzie , szczegolnie ze trojkaciki mi sie nie domykaja i lusterko sie trzyma na slowo honoru...

można jeszcze zmienić poszycie drzwi, z nowego na stare i masz drzwi od eleganta z przetłoczeniem jak starsze kleszcze...

Nie ladnie wygladaja od eleganta w starej kasie!
Lepiej przerobic stare dzwi na takie z szyba eleganta!
Da sie zrobic!
Lusterko tez ladnie sie montuje!
Przynajmniej takie moje zdanie!

podejrzewam ze da sie stare drzwi przerobic do nowszych szyb ale trzeba by kupic: szybe lusterko kilka uszczelek szyny(prowadnice)i podejrzewam ze nowy podnosnik srubowy
warto sie chyba za to wziac bo to ciagle przestawiajace sie lusterko to masakra a ustawienie go to tez masakra po za tym zawsze jak patrze w lusterko to widze ta listewke co jest przy trójkąciku

sposób na szybkiego:
wizyta na złomie/szrocie/w piwnicy u jakies typa
kupujesz drzwi od el i zasuwasz z nimi do warsztatu albo do kolegi który ma warszta w garazu
dodatkowo kupijesz płat zewnetrzny od modelu FL czy co tam masz (uwaga --CAŁY płat) i zanosisz to koledze.
wymiana CAŁEGO płatu nie powinna trawać dużej niż 2 godziny - łącznie z uprzednim zakonserwowaniem płatu od wewnątrz np. hameritem i pasowaniem do budy.

teraz tylko polakerowac i załozyć.

to jest mój przepis.
osobisci euwazam ż edrzwi id el bez zmiany płatu wyglądaja kiepsko w starszym modelu.
a tak nic ci ni eociera maluszek wygląda jakwyglądał z tym ż ema szyby od EL.

a inne rozwiazanie polegające na przebudowie starch drzwi tak aby zamontowac w nich cześci od EL jest bardziej pracochłonne i denerwuące.