Co to za regulator?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sorki za jakość zdjęcia. Regulator w ogóle inaczej jest ustawiony niż fabrycznie. Do czego służy?

[ wiadomość edytowana przez: sawmaster dnia 2006-09-26 20:26:39 ]

generalnie to guzik z tej fotki można wywnioskować bo nic nie widac ale domyslam sie ze to jest przepustnica

Cytat:
VinCe Wysłany: 2006-09-26 20:28:25

generalnie to guzik z tej fotki można wywnioskować bo nic nie widac ale domyslam sie ze to jest przepustnica

GUZIK PRAWDA to jest przewod odprowadzajacy z przepustnicy (skrzela) dodatkowe powietrze do SERWA (pompy) hamulcowej

mam to przestawić bo jest w ogóle inaczej niż domyślnie

tam na tej kopulce masz wygrawerowane:

"strzalka" z napisem MOTOR...(tak u mnie jest) czyli,,,kopulka ma byc skierowana w strone PRZEPUSTNICY ----> w strone silnika,,,,a niee w strone pompy paliwa !!

zła regulacja co powoduje?

Dolanczam sie do pytania sawmastera i czy w 1.4 z 97 r tez cos takiego jest i gdzie (jak mozna to prosze o lepsze zdjecie) pozdrawiam

no u mnie w 1.6 16 V zetec wyglada tak....

Cytat:
sawmaster pisze:
zła regulacja co powoduje?

zapytaj inaczej co JEJ BRAK POWODUJE?? .... mizerna skutecznosc hamowania ja niee testowalem wiec niee probuje w tym eksperymentowac

aha to ja juz wiem gdzie to jest umnie jutro zobacze czy ja mam dobrze ustawione pozdrawiam

to i ja wtrące zdanie --- jest to przewód podciśnienia do kolektora. ten zaworek (chyba) w jedną strone przepuszcza powietrze a w drugą poprostu zapobiega.