Licznik gazu ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Mam problem z licznikiem gazu 2 tygodnie temu kupiłem samochód skoda favorit r.91 z załorzona instalacja LPG typu polgas butla 40L zatankowałem do pełna samochód zeby spawdzic spalanie gazu wyszło 10L na 100km ale nie w tym problem gdy znowu zatankowąłem do pełna butle i przejechaniu 180km wskazówka z licznika gazu pokazuje 0 pojechałem na stacje zatankowałem znowu do pełna i weszło tylko niecałe 16L gazu czy oznacza to ze licznik gazu jest uszkodzony prosze o pomoc bo to moj pierwszy samochód i w sumie jestem zielony

Czy pisząc "licznik gazu" masz na myśli wskaznik na butli ?, czy też masz jekies wewnętrzne urządzenie pokazujące poziom LPG w zbiorniku?

jezeli Ci autko pali tyle ile myslisz lub przewidujesz to wskazowka sie nie przejmuj bo lubi oszukiwac...proponuje zatankowac do pelna i sprawdzic dystans jaki mozesz przejechac i tego sie 3maj ,bo czasem wskazowki nieodzwierciedlaja faktycznego stanu pozdr

Cytat:
2006-10-03 08:46:23, batman06 pisze:
Czy pisząc "licznik gazu" masz na myśli wskaznik na butli ?, czy też masz jekies wewnętrzne urządzenie pokazujące poziom LPG w zbiorniku?

chodzi mi o ten przy butli

Odkreciłęm licznik gazu przy butli i okazało sie ze jeden kabelek jest przykrecony a drugi nie czy oznacza to ze to moze byc powodem ? czy tylko jeden kabelek ma by przykrecony a drugi nie ?