Regulacja gaznika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie i za ile ktos DOBRZE wyreguluja mi gaznik w ritmo ???( w Krakowie ) auto pali mi ponad 15l przy silniku 1.5

Cytat:
2006-09-26 13:55:02, BULLITT pisze:
Gdzie i za ile ktos DOBRZE wyreguluja mi gaznik w ritmo ???( w Krakowie ) auto pali mi ponad 15l przy silniku 1.5

Mi też tyle pali - cieżka noga a nie gaźnik albo i dzisiejszy obraz miasta 500m sie jezie czerwone swiatło co kawałek, stoi sie w korku półgodziny i wychodzi te 12-15l a w trasie za to normalnie koło 7l.

Witam

Dawno mnie tu nie bylo

Jak na moje oko nie jest to sprawa regulacji, duzo daje pozbycie sie pompki przyspieszacza, przy dodaniu gazu od zera podaje duze ilosci paliwa prosto do gardzieli, mozna albo wymontowac membrane, albo z oski przepustnicy sciagnac ten popychacz co uruchamia membrane. Fura bedzie minimalnie slabsza ale spalanie znacznie spadnie.

naucz sie jezdzic . A nie pod górke na 3 biegu, a na liczniku 30km/h
A jako taki szpec jest przy AWFie na Jana Pawła na przeciwko salonu Opla.

Koniu .....i - gaznik trzeba zrobic bo poprzedni wlasciciel rozregulowal go calkowicie ..bo "zalal zla benzyne i auto nie chcialo jechac" wiec pokrecil...pocudowal i jest jak jest ...

Cytat:
2006-09-26 13:55:02, BULLITT pisze:

Po pierwsze : co to za gaźnik ? Jedno - czy dwugardzielowy ? Przy dwugardzielowym istnieje b. duże prawdopodobieństwo , że są pozamieniane dysze paliwa i powietrza . Poza tym w gażniku masz do regulacji poziom paliwa i to wszystko ! Ustawienie wolnych obrotów za zużycie paliwa nie ma większego wpływu . Możesz mieć jeszcze niesprawny zawór iglicowy , w związku z czym nie da się ustawić poziomu paliwa .
Oprócz gaźnika na zużycie paliwa duży wpływ ma ustawienie zapłonu i czysty filtr powietrza .

mam podobny problem w 131... 20L na 100... nie ma kto wyregulowac, a ja tego nie potrafie:/

Cytat:
2006-09-26 17:06:30, dejta pisze:
mam podobny problem w 131... 20L na 100... nie ma kto wyregulowac, a ja tego nie potrafie:/

Czemu Ty tak daleko mieszkasz....

Cytat:
2006-09-26 23:46:41, kosa131 pisze:
Czemu Ty tak daleko mieszkasz....

KOSA - Adrian sie wybiera na zubry do Krakowa wiec sie zabierz z nim to nam gazniki wyregulujesz :]

Cytat:
2006-09-27 12:18:48, BULLITT pisze:
KOSA - Adrian sie wybiera na zubry do Krakowa wiec sie zabierz z nim to nam gazniki wyregulujesz :]

po pierwsze dostałeś adres gdzie ci wyregulują gaźnik, więc im szybciej to zrobisz tym więcej zaoszczędzisz na paliwie

po drugie kup sobie wakuometr (np. na allegro)

po trzecie pewien jesteś że to wina gaźnika? mogą to być równie dobrze łożyska, nieodbijające hamulce, zła zbieżność...

podjade sobie do Wegrzyna bo mam blisko i za 60 mam regulacje i czyszczenie gaznika - poprzedni wlasciciel mowil ze jego brat namieszal z gaznikiem bo zalal chrzczone paliwo i auto nie chcialo jechac....zaczely sie regulacje i auto spala tyle i spala