| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-05-09 21:44:40 mam pytanko: jak wyglada sprawa wymiany silnika na uzywan od strony formalnej. Musze miec jakas umowe kupna-sprzedazy?
jak to sie zalatwie w urzedzie (zmiana num.) Czy musze zmieniac tablice czy robic przeglad? BTW. szukam takze niedrogo silnika i skrzyni V. Szcegoly na gieldzie. tak, tak, dobrze widzicie. Moj silnik w stanie przed-przedzawalowym. Konieczny przeszczep. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-05-09 22:18:03 kurde, tego sie obawialem.chyba W PONIEDZIALEK POPYTAM W urzedzie ja to z tym jest. mam nadzieje, ze wystarczy wymiana dowodu i hologramow.
zeby sie oplacilo, nowy silni musialby kosztowac najwyzej 400-500 zl. Pytanie, co za to moge kupic... |
stegienny SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Warszawa | 2003-05-09 22:19:53 A jeszcze dobrzeby było żeby sprzedający dał ci dowód potwierdzający legalność tego silnika czyli mówiąc krótko dowód rejstracyjny samochodu z którego jest ten silnik.
Pozdrawiam, Stegienny |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-05-09 22:42:17 Wymiana tablic raczej cię ominie. Dzisiaj byłem na przegladzie i pytałem o to co będzie z moimi czarnymi blachami za rok, bo nie mam już miejsca w dowodzie rejestracyjnym. Powiedział , że te nowe białe blachy idą na przemiał i jeszcze do czasu wejścia w życie przepisów zgodnych z Unią Europejską będzie można używać czarnych. Ci co wygrali przetargi na produkcję tablic zacierają ręce... w następnych przetargach na tablice zgodne z unijnymi będą bezkonkurencyjni z racji zdobytego doświadczenia. Super biznes i to wcale nie High Tech tylko spryt zdolnych prawodawców uczyni kilku kolesiów bogatymi...Sorry , że trochę poza tematem. |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2003-05-09 23:09:21 Adaś jak chcesz to ja mam silnik i skrzynie (5). Z silnikiem jest wszytko ok. okazało się że zawory były za luźne i dlatego gorzej szła. Więc jest tak - w silniku trza wymienićpompe oleju (ale to może zrobić mój mechanior podczas przekładki na 2.0), skrzynia jest po remoncie, jedyne co trzeba wymienić to zatrzask na 3 biegu i jeden synchronizator (30 min roboty).
Silnik 400 zł + skrzynia 400 zł - jak bardzoooo chcesz to mogę Ci nawet dać na nie gwarancje. niecały rok temu w skrzynie władowałem prawie 1000 zł a w silnik 700 zł silnik ma nowe: wałek rozrządu, zawory, prowadnice, dźwigienki, gaźnik, uszczelniacze, kolektor dolotowy, sprężyny na zaworach, pasek rozrządu, napinacz paska, zimeringi, aparat zapłonowy, świece też ma nowe, a do końaca maja napewno ich nie zjeżdże. W kwestii dokumentów to wszytko jest legal ale to już trza ustalić osobiście. Skrzynia miała ogólny remont. Oczywiście wymiana pompy i zatrzasku masz wykonane w cenie. [ wiadomość edytowana przez: Bartek-Lodz dnia 2003-05-09 23:13:44 ] |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-05-09 23:58:14 mam tel do kolesia który ma 2.0 do sprzedania ale nie wiem za ile i czy ma papiery , jak cię interesuje to moge wysłać na poczte |
stegienny SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Warszawa | 2003-05-10 20:58:58 Kacper, po "skasowaniu" mojej poprzedniej Samary w maju zeszłego roku też pozostała mi taka pamiątka Pozdrawiam, Stegienny |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-05-10 22:01:17 Bartek, jezeli zgodzisz sie na obejrzenie silnika przez mojego mechana i on nie bedzie mial zastrzezen, to spoko. |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2003-05-11 17:42:37 Nie ma żadnego problemu. Kacper, jak Adaś nie zdecyduje na skrzynie to będziemy mogli podjąć temat zmiany właściciela |
kacper97 (M) SYMPATYCZNY GOŚĆ Suzuki Vitara Warszawa | 2003-05-11 18:27:31 oki |