Jakies pomysły?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka mam głosniki 6x9 z tyłu ale planuje cos zmienic oczywiscie razem z półka, ma ktos jakis pomysł co mozna tam wsadzic zeby fajnie grało. Nie chce tuby w bagazniku Bo to co mam teraz tez całkiem niezle pyka ale przydałoby sie cos zmienic

nigdy glosniki w tylnej polce nie beda graly tak jak tuba jedynie mozesz kupic jakies firmowki 6X9 ktore beda graly czysto i przyzwoicie:] ja mam z tylu Lanzary 7X10:] i sa odziwo duzo wieksze od zwyklych 6X9

Zastanów się co Ci nie pasuje w graniu twojego zestawu. Napisałeś, że nie chcesz woofera, a głośniki masz, więc co Ci nie pasuje ???

Nie pasuje mi to ze juz troche zaczynaja niedomagac. Myslałem o jakis 20''. Moze jakies głosniki odseparowane. Ale nie wiem jaki to bedzie miało efekt. Dlatego pomyslałem ze moze ktos z klubowiczow ma cos takiego w swoim essim. Przeciez nie kazdy dobrze grajacy zestaw musi byc oparty na skrzyni zajmujacej pół bagznika. Do tego dochodzi jeszcze takze przód. A co z tego ze nie chce woofera w bagazniku a mam głosniki 6x9?? Przeciez głosnik głosnikowi nie jest równy,a tym bardziej w jakims sensownym zestawieniu.

20" czy 20cm bo ja mam glosnik 12" i mam on srednice 30cm
A ogo;nie w polce mam na glosniki 20cm i dwa gwizdki puszczone z radia przez zwrotnice i jeden 30cm wofer przez wzmacniacz efekt zajebisty

Sorki masz racje walnąłem sie oczywiście 20cm Ale wtopa Czyli w polce masz 20cmx2 +2xgwizdki+woofer. A przod standard czy cos wymieniałes??

Ja mam przód: Pioneera (mid-bassy) + Tweetery (na zwrotnicach) tył: (MacAudio) i tube JBL w bagażniku i daje rade... Dużym plusem jest to, że wszystkie głośniki są praktycznie w miejsach fabrycznych, więc nie ma tu żadnych patentów. A i do bagażnika wejdzie sporo rzeczy.

A gra, aż miło, cieszy uszy...

Moim zdaniem powinieneś zainwestować w głośniki 9x16 na półke (dobrze grają Sony X-Plode) + do tego mid bassy z przodu i tweetrery też z przodu, gdzieś w słupkach. Nie wyniesie Cię to jakoś bardzo duzo, a powinno grać fajnie...

[ wiadomość edytowana przez: MaRio-sKaTe dnia 2006-09-27 22:07:10 ]

Cytat:
2006-09-27 21:17:02, Lukas_power pisze:
Nie pasuje mi to ze juz troche zaczynaja niedomagac. Myslałem o jakis 20''. Moze jakies głosniki odseparowane. Ale nie wiem jaki to bedzie miało efekt. Dlatego pomyslałem ze moze ktos z klubowiczow ma cos takiego w swoim essim. Przeciez nie kazdy dobrze grajacy zestaw musi byc oparty na skrzyni zajmujacej pół bagznika. Do tego dochodzi jeszcze takze przód. A co z tego ze nie chce woofera w bagazniku a mam głosniki 6x9?? Przeciez głosnik głosnikowi nie jest równy,a tym bardziej w jakims sensownym zestawieniu.

co znaczy że zaczynają niedomagać? co to za głośniki, i czemu niedomagają?

wymiana 6x9 na 20 cm nie da zbyt wiele, kup lepiej dobre 6x9, dobrze je zamontuj i podłącz pod jakiś skromny wzmacniacz, powinno pomóc

co do suba, to jeśli nie chcesz do bagażnika, to ciężko będzie, chyba że pod siedzenie, ale osobiście odradzam, lepiej dodać troche basu w drzwiach i ładnie wygłuszyć

pozdrawiam

Cytat:
2006-09-27 22:05:39, MaRio-sKaTe pisze:
Moim zdaniem powinieneś zainwestować w głośniki 9x16 na półke (dobrze grają Sony X-Plode)

a moim zdaniem omijaj te glosniki z daleka!! slyszalem takie za 250zl X-plody i jak dla mnie nic kompletnie ciekawego!! wrecz slabo graly!! ja mam Lanzary 7X10 za 279zl i niebo a ziemia w porownaniu do Sony!! a porownywalem te glosniki na tym samym radiu!!:] ale oczywiscie i tak bez wzmacniacza to juz wogole nie granie

Lanzar'ów nie słyszałem, więc nie mam porównania, ale qmpel w Peugeocie 106 ma na półce właśnie X-Plode'y (płacił coś ponad 200zł) i moim zdaniem grały całkiem przyzwoicie (dodam, że są podpięte pod samo radio). Napisz może ile masz kasy, to pomożemy Ci skompletować jakiś fajny zestawik...