| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzesio-B Opel OMEGA MV6 Chojnice | 2006-09-30 16:12:09 Witam serdecznie,
W mojej Omesi wystąpił kłopot z odprowadzeniem wody z klimatyzacji za zewnątrz. Zaczęła się ona gromadzić w autku, ścieka jakimś cudem lewą stroną i gromadzi się pod nogami pasażera
Czy ktoś może wie gdzie znajdują się odpływy, którymi powinna ta woda wypływać na zewnątrz i jak najłatwiej je udrążnić? Bardzo proszę o pomoc. |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-09-30 20:58:35 No wiesz bylo i to niedawno ale poniewarz lubie twoja okolice to napisze Woda jest odprowadzana 2 kanalami pod samochod w tunel skrzyni biegow. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2006-09-30 21:21:47 Nagrzewnica ? Liscie? |
Grzesio-B Opel OMEGA MV6 Chojnice | 2006-10-01 21:25:08 Pięknie kolegom dziękuję.
Cały chyba kłopot polega na tym, że ASO nie wie jak się za to zabrać
Ja niestety nie mam odpowiedniej wiedzy by sam te kanaliki poudrażniać.
PS. Okolice Chojnic są faktycznie przepiękne |
kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-10-01 22:37:20 Po stronie pasażera, pod szybą masz filtr przeciwpyłkowy a zaraz zanim wentylator od nawiewu. Woda spływa po szybie, leci w kanał i jeśli nie odpłynie to masz filtr w wodzie i wentylator wciąga ci wodę na nogi pasażera. Także pod filtrem przeciwpyłkowym musi być odpływ urożniony. Ja załatwiłem to wężem i wodą. A syfu było......
---------------------------------------------- A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!! |
Grzesio-B Opel OMEGA MV6 Chojnice | 2006-10-01 23:42:36 Dzięki,
Podszybie już wyczyszczone za filtrem, było tam nawet sucho. Kłopot i sęk w tym, że ostatnie kilkanaście dni było ciepło i sucho, a ja dalej walczę z wodą w aucie [ wiadomość edytowana przez: Grzesio-B dnia 2006-10-02 19:59:58 ] |