Potrzebne fotki przednich belek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Elo, niestety ostatnio wjechala we mnie taksowka i troche zgielo mi auto, nie bardzo ale jednak trzeba naciagac i powyklepywac co nie co.
Mam prosbe dla posiadaczy Essin 1,8 16V Zetec, czy ktos z was moglby zrobic pare fotek jak wyglada ta belka gdzie jest zamek od maski? Potrzebne by tez byla fotka obrazujaca takie dwie podluzne belki ktore "wychodza" od srodka samochodu, a na ktorych koncach jest przytwierdzony zderzak. W najblizszym czasie postaram sie wrzucic fotki pokazujace znieksztalcenia i elementy ktore ie wiem jak dokladnie wyprostowac...

Cytat:
2006-09-25 21:01:26, Karkol pisze:
Elo, niestety ostatnio wjechala we mnie taksowka i troche zgielo mi auto, nie bardzo ale jednak trzeba naciagac i powyklepywac co nie co. Mam prosbe dla posiadaczy Essin 1,8 16V Zetec, czy ktos z was moglby zrobic pare fotek jak wyglada ta belka gdzie jest zamek od maski? Potrzebne by tez byla fotka obrazujaca takie dwie podluzne belki ktore "wychodza" od srodka samochodu, a na ktorych koncach jest przytwierdzony zderzak. W najblizszym czasie postaram sie wrzucic fotki pokazujace znieksztalcenia i elementy ktore ie wiem jak dokladnie wyprostowac...

czy ty jestes pewien o co prosisz?? chcesz klepać auto na podstawie fotek?? i co to za blacharz który chce coś takiego robić?? podłużnice trzeba wyciągnac na ramie o ile sie oczywiście da.. a pas przedni to lepiej kup w podróbce jakiś nowy albo org używke a nie klep tego co masz..

Cytat:
2006-09-25 21:08:51, VinCe pisze:
czy ty jestes pewien o co prosisz?? chcesz klepać auto na podstawie fotek?? i co to za blacharz który chce coś takiego robić?? podłużnice trzeba wyciągnac na ramie o ile sie oczywiście da.. a pas przedni to lepiej kup w podróbce jakiś nowy albo org używke a nie klep tego co masz..

w modelarstwie czasem bazuje sie na paru lipnych fotkach tylko
a to tylko skala 1:1

Kamila z Ustronia podsyłała mi kiedyś skan wymiarów kontrolnych nadwozia Mk5/6. Zapytaj Ją, bo to chyba lepsza solucja.

Tam nie ma nic za tak bardzo wygietego zeby nie klepac tylko chcialbym wiedziec dokladnie jaki ksztalt maja niektore element zeby nie proscic "naturalnych" krzywizn, a wymiary kontrolne rzeczywiscie sie przydadza, dzieki

Ty to zamierzasz sam klepac bez żadnego pojęcia o tym??? lepiej zdaj się na jakiegoś blacharza....

jeśli chodzi o pas przedni, to zerknij jak wygląda nowy na allegro.
Tak nie powinno to wyglądać:

jak podluznice nie przypominaja litery S, to mozna smialo klepac

e tam według mnie nie opłaca sie klepać. Na szrocie kupiłem pas przedni z podłuznicami (około 30cm) za 70 zeta od mk7 . Dobry blacharz i masz ordzinala a w przypadku sprzedaży nie bedziesz musiał swiecic oczami że pogięte czy coś

Cytat:
2006-09-26 14:45:48, kornat pisze:
Ty to zamierzasz sam klepac bez żadnego pojęcia o tym??? lepiej zdaj się na jakiegoś blacharza....

Pojecie mam, nawet mechanika - blacharza bede mial pod reka ale jescze lepiej jest miec jakies odniesienie oprocz przymierzania blotnika i maski...
BTW: dzieki za fotki surec
Pozdro

Cytat:
2006-09-25 23:01:51, WilK pisze:
Kamila z Ustronia podsyłała mi kiedyś skan wymiarów kontrolnych nadwozia Mk5/6. Zapytaj Ją, bo to chyba lepsza solucja.

narazie u mnie tych wiadomości brak , bostaram się coś wyczarowac w wolnej chwili !