Problem z kontrolką check

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich ...
mam problem z kontrolką "check" włącza się kiedy przycisnę trochę pedał powyżej 3,5 -4 tyś obrotów
mam sekwencje z komputerem stag 200..czy można coś z tym zrobić ?
a mam volvo v40 z 2litrowym silnikiem z 2003 roku...

moi spece którzy mi tą instalkę robili oczywiście wmawiają mi ze się nic nie da zrobić ....
ale słyszałem na forum o zmianie rodzaju emulacji sondy lambda ??

pozdrawiam

Widzisz, tak to jest z fachowcami. Uprzedzili Cie, że zakładasz instalkę na własną odpowiedzialność i, że będziesz miał z nią kłopoty heh pewnie nie. Za to napewno mówili, że zaoszczędzisz na gazie na drugi samochód, że nie będziesz czuł różnicy na LPG, że moc nie spadnie i takie tam prawda. No niestety dałeś się troche nabrać ale pamiętaj to nie instalacja jest zła to gaziarz, który ją zakładał więc unikaj polskich gaziarzy jak ognia

Poza tym jeśli masz sekwencje to nie ma prawa być żadnego emulatora bo to druciarstwo nie po to wydałeś tyle pieniędzy na sekwencje. Jeśli czujesz spadek mocy i są jakieś problemy po montażu mimo regulacji to od razu żądaj demontażu instalacji bo stracisz dużo pieniędzy a potem ktoś Cie nazwie frustratem
Tutaj jest strona producenta www.ac.com.pl

EDIT: Stag 200 to już przeżytek wyczyścili sobie magazyn i założyli Ci to w samochodzie. Powodów może być dużo mogli dać za mało wydajny reduktor (zapłaciłeś za odpowiedni ale mogli dać Ci za mały a reszte zostawili w kieszeni), źle dobrane dysze, zła mapa, zła listwa dali pewnie wolnego i zawodnego valteka żeby było najtaniej bo STAG 200 nie współpracuje z 1 Ohmowym

[ wiadomość edytowana przez: orfeusz dnia 2006-10-29 01:29:04 ]

Witam.
Patrz dokładnie słowa jakie powiedział ORFEUSZ. Ale powinni odczytać jaki błąd ci wyskakuje bo to jest podstawa do odpowiedniego zestrojenia instalacji. A najlepiej pojedź do serwisu VOLVO żeby ci to oni odczytali jaki błąd wyskakuje bo bedziesz miał podstawy do ewentualnego demontażu instalacji. jeszcze niech ci opiszą jakie szkody to może wywołać w twoim samochodzie jeśli już będzie taka konieczność.

Cytat:
2006-10-27 17:45:59, km120 pisze:
witam wszystkich ... mam problem z kontrolką "check" włącza się kiedy przycisnę trochę pedał powyżej 3,5 -4 tyś obrotów mam sekwencje z komputerem stag 200..czy można coś z tym zrobić ? a mam volvo v40 z 2litrowym silnikiem z 2003 roku... moi spece którzy mi tą instalkę robili oczywiście wmawiają mi ze się nic nie da zrobić .... ale słyszałem na forum o zmianie rodzaju emulacji sondy lambda ?? pozdrawiam

Cytat:
więc unikaj polskich gaziarzy jak ognia

To niestety prawda, ciężko znaleźć Fachowca....

jeszcze jedno czy jest rożnica w mikserze jeśli chodzi o moc samochodu ja mam 140 koników to jaki powinien byc mikser??

Rozmiar miksera ma wpływ na moc, sam mikser jest główną przyczyną spadku mocy ( na obu paliwach ). Tyle że we wtrysku sekwencyjnym nie ma miksera.

Zrób tak jak Orfeusz i Croma radzą, przyciśnij za jaja tych papraczy, niech to zrobią porządnie albo wyjazd z tą instalką.

Jeśli nie potrafią ustroić układu to niech poczytają instrukcji z neta.

A jeśli nie potrafią czytać to niech zadzwonią do Białegostoku do producenta - wytłumaczą im jak chłop krowie na rowie.

dzięki za pomoc!!!!