Dt gas system

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wyżej,do posiadaczy takowej instalacji wtrysku gazu w fazie lotnej IV generacji, uwagi i opinie

Ogolnie nie narzekam spalanie idealne soft porzadny uaktualnienia firmware`u ale jedno jest zjawisko niepokojace to to ze wiekszosc gazownikow nie czuje tematu regulacji oraz czesto b kiepski montaz wykonuja. Najlepiej idz do porzadnego zakladu i powiedz im zeby sie nie spieszyli moga 2 dni zakladac byleby to zrobili porzadnie. Interfejs mozesz zakupic i sam opanujesz temat gazu a wtedy bedziesz dalej polecal ta instalacje podobnie jak ja. Dodam jeszcze ze mam ja w dwoch autach astra II i matiz i generalnie w tym malym mialem wiecej problemow ale sam je rozwiazalem. Pozdrawiam

Witam
Mam Cordobę 2004. Instalacja Gas Tech 504S, przejechane na gazie ok. 5000 km czyli niezbyt dużo żeby wyciągać jakieś daleko idące wnioski ale pierwsze spostrzeżenia są (odpukać) jak najbardziej pozytywne. Spalanie ok. 7,5 l gazu (oczywiście odpalany i nagrzewany na benzynie). Co 3-4 tankowania gazu dolewam ok.10 litrów benzyny. Jedyne co było do zrobienia to nie chciał się automatycznie przełączać na benzynę przy pustym zbiorniku gazu, szarpał i dusił się, po interwencji w warsztacie gdziie był zakładany problem zniknął - ustawiono wyższe wartości cisnienia panującego w zbiorniku gazu potrzebne do przełączenia na benzynę, druga rzecz to podczas tych wielkich mrozów miał problem z przełączeniem się na gaz z rana, tu też wymagało tylko nieznacznego podniesienia temperatury przełączania na gaz.
Poza tym rzeczą do której musiałem się przyzwyczaić to...wyraźnie głośniejsza praca silnika - gazownik mówi, że to wtryskiwacze gazu tak "perkocą", na początku było to wkurzające, dokupiłem nawet wygłuszenie pod maskę, trochę pomogło ale niewiele.

Pozdrawiam

Odgrzewam temat bo mam dokładniejsze dane odnośnie spalania mojego auta.
Jest to Cordoba 1.4 16V 75KM, inst.gazowa Gas Tech 504S.
Pomiar był przeprowadzony na dystansie 1360 kilometrów, z czego 80% trasa 20% miasto, przy czym w mieście bardzo krótkie dystanse, rzadko powyżej 1 kilometra, a więc praktycznie przejeżdzane na ssaniu na benzynie.
Auto na tym dystansie spaliło 106.2 litra gazu oraz 14.26 litra benzyny co daje średnie zużycie na 100 kilometrów:7,81 l gazu i 1.05 l benzyny

Paliwa tankowane tylko na stacjach shell oraz statoil, prędkość
podróżna w trasie ok 110-120 km/h, pomiar przeprowadziłem w warunkach zimowych.

Cz7y sa jakieś proble,my z takimi instalkami?
Jakie sa tam wtryskwacze, czy to sa lstwy i jak afirma to dla nich robi..
POzdrawiam