światła drogowe z mijania powinny świecić jednocześnie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jak w temacie.
Mam żarówki bluevision na krótkich i zwykłe na długich i szczerze powiem że na krótkich widzę lepiej niż na długich (pomimo że nieco bliżej oczywiście na krókich). Zamierzam zmienić wszystkie na BV ale dziwi mnie że po właczeniu długich krótkie gasną. Nawet w dużym fiacie jak dawałem na długie to 4 "oczy" się świeciły.
Czy są jakieś fizyczne przeciwskazania żeby świeciły długie razem z krótkimi, a jeśli nie to gdzie najlepiej połączyć i rozłaczyć kable żeby tak było ??

Temat świateł i ich przeróbki jest w wyszukiwarce ale jest tak długi że nie chciało mi się go całego czytać.

Bo nie mogą sie jednocześnie świecić światła drogowe i mijania. W duzym fiacie, były poprostu włączone 4 światła drogowe.

Cytat:
2006-10-02 21:53:23, Adam4302 pisze:
Bo nie mogą sie jednocześnie świecić światła drogowe i mijania. W duzym fiacie, były poprostu włączone 4 światła drogowe.

Przpisy nie zabraniają tego..."światła drogowe mogą oslepiać".
Pjacek26, światła w Espero właśnie tak się zachowują , bez przeróbki się nie obejdzie jak chcesz żeby świeciły drogowe razem z mijania.

Cytat:
...bez przeróbki się nie obejdzie jak chcesz żeby świeciły drogowe razem z mijania.

Dodam jeszcze, ze przeróbka nie jest specjalnie skomplikowana (mamy gotowe opracowanie), a efekt końcowy jest suuuuper

to może jakiś opis jak to zrobić

Cytat:
2006-10-03 07:54:42, Przemas90 pisze:
to może jakiś opis jak to zrobić

To może wyszukiwarka....