Problemu ze sterownikiem STAG2-G

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Od dluzszego czasu mam problem z centralka STAG2-G, polega to na tym, ze czasem w pozycji II, czyli gaz, dioda zamiast zapalac sie na zielono lekko sie zazy przygasajac az po jakims czasie sie zapala normalnie i wlacza gaz (po zapaleniu silnika jest ok). Zanim sie zapali, czesem kilka razy musze przelaczyc stacyjke bo sie na pomaranczowo zapala. Zazwyczaj sie tak dzieje, jak na chwile zgasze silnik. Od wczoraj jezdrze na kabelku miedzy niebieskim czerwonym stykiem bo doczekac sie zielonego nie moge.
W instalacji nie mam podlaczonej koncowki od rezerwy, jedynie zasilanie i wyjscie na gaz i benzyne.

Moja centralka ma date 07/2005, ta data ma jakies znaczenie? bo widzialem starsze na allegro i zastanawiam sie czy nie kupic

jak silnik nie pracuje to zielona zmienia się na pomarańczową i jednocześnie odcina zasilanie na elektrozawory gazu. Jak zacznieś krecić rozrusznikiem i dostanie impuls z cewki to odrazu otwiera. Jak przekrecisz zapłon przez pare sekund zawory są otwarte po czym jeżeli nie m sygnału z cewki odłącza. Nie wiem po co zwracasz na to uwage poprostu przekreć kluczyk zaczekaj az zgasnie (wtedy wleci troche gazu do silnika) i normalnie odpalaj.

Cytat:
2006-10-02 23:28:55, rosck pisze:
jak silnik nie pracuje to zielona zmienia się na pomarańczową i jednocześnie odcina zasilanie na elektrozawory gazu. Jak zacznieś krecić rozrusznikiem i dostanie impuls z cewki to odrazu otwiera. Jak przekrecisz zapłon przez pare sekund zawory są otwarte po czym jeżeli nie m sygnału z cewki odłącza. Nie wiem po co zwracasz na to uwage poprostu przekreć kluczyk zaczekaj az zgasnie (wtedy wleci troche gazu do silnika) i normalnie odpalaj.

Wiem o tym, ale mowie, ze po wlaczeniu zaplonu dioda powinna sie zapalic na zielono zanim nie zmieni na pomaranczowo z powodu braku impulsu z cewki a zazy sie i nie zalacza gazu.