COBRA 19 DX IV czy UNIDEN PRO 538w ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zamierzam wlasnie sobie kupic pierwsze CB radio i potrzebuje porady Przeczytalem duzo roznych opin ale dalej sie nie moge zdecydowac. Wiec tak, auto jakie posiadam to Peugeot 406, antene chce zamontowac na uchwycie na tylnej klapie (bo z tego co przeczytalem to lepiej tak niz na magnesie). Czytajac rozne fora zdecydowalem sie na antene President New Alaska, wacham sie jeszcze nad wyborem miedzy tymi dwoma radiami. Chce wiedzec czy oplaca sie dolozyc te 120zl do UNIDENA PRO 538w czy nie ma sensu i kupic COBRA 19 DX IV ? Zalezy mi na tym zeby miec tak z 5-10 km CZYSTEGO zasiegu.

Lepiej juz dolozyc do tego Unidena. Podstawa magnesowa bedzie lepsza niz ten uchwyt na klape. Czystego zasiegu jak bedziesz mial powyzej 5km to bedzie juz dobrze

Ja mam Cobrę w swoim aucie i sprawuje sie znakomicie. Mam porównanie do U 520 i powiem, że nie widzę różnicy. Idealnie pracuje z ML 145 Sirio i Midlandem. Jak na swoją cenę to bardzo dobry wybór.

Zdecydowalem sie na Cobre DX IV bo wszedzie pisze ze to dobre radio w tym przedziale cenowym i ze lepiej w antene zainwestowac, no i zastanawiam sie teraz nad ta antena. Czy lepiej jak na uchwyt na klape wrzuce np. President Alaske, czy lepiej jakis magnes np. SIRIO ML-145 albo President ML-145. Co doradzacie do tej Cobry ?