Jaki akumulator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam lantere 1.5 i jest tam akumulator 35Ah chce go wymienic bo nie trzyma pradu. Dzieja sie takie rzeczy ze jak postoi autko dzien moze dluzej to potem przy probie odpalenia tylko zakreci przez chwile okolo 3 sek przy czym gasnie wszystko co sie swieci. Po podladowaniu okolo 30 min wszystko gra i tak do chwili az nie postoi sobie dluzej, a zima juz tuz tuz i nie chce kiedys sie zdziwic jak bede gdzies sie spieszyl.

Niech mi ktos powie jaki akumulator zalorzyc moze byc jakis wiekszy niz ten co mam. Na alternatorze jest napisane 75Ah czy moge taki duzy zalozyc czy dac taki jak jest
Pozdro mati!

[ wiadomość edytowana przez: themati dnia 2006-10-08 14:44:19 ]

1) 35Ah to jakiś chyba maluszek - wydaje mi sie za takie autko powinno mieć 45-55Ah.
2) na alternatorze najwyżej jest napisane 75A a nie Ah wydaje mi sie ze 75Ah moze być za duży (czesto niedoładowany szybko straci swoje parametry).
3) sprawdź połączenie minusa z masą auta - takie obiawy dość czesto są spowodowane takimi problemami.
Pozdrawiam.
Misio

W lantrze MPI montuje się 45Ah a DOHC 60Ah ja mam 60 i sprawuje się bez zarzutów a 75Ah będzie na bank za duży będzie niedoładowany co źle wpłynie na jego pracę
Pozd

Zalecany jest 45Ah więc taki stosuj(55Ah max)