Problem z dzwiekiem w przednich drzwiach,pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
juz na trzy sposoby movowalem glosniki w przednich drzwiach (oryginalne dystanse, mdf, i na boczkach), drzwi wygluszone pasta, radio jvc kd g 611 , glosniki przedtem pioneer ts g 1348 teraz JBL cs2105 i problem polega na tym ze nie moge wydobyc w zaden sposob jakiegokolwiek basu, tylko pykanie w kazdym przypadku slychac.Jak wyjme glosnik i wsadze na zewnatrz nawet do skrzynki na narzedzia lub kartonu to gra fajnie, a w drzwiach dupa.Powiedzcie mi co moze byc nie tak bo juz mi sie nerwy koncza.jeszcze raz powtarzam,drzwi wygluszone plus oryginalna pianka na drzwiach.

A za glosnikiem jest otwor co by sie dzwiek po drzwiach rozchodzil ?

tak, jest otwor, ten fabrycznt 130mm.

Proponuje kupic maty i pozaklejac wszystkie otwory w drzwiach aby powstala zamknieta komora. Oczywiscie zostawic otwarte te odpowiedzialne za odprowadzenie wody.
Pozdrawiam
Kamyk

No to powinno byc oki, byc moze tak jak Kamyk pisze trzeba pozaklejac wszystko matami oprocz tego otworu 130mm i odprowadzajacych wode

pewnie macie racje, chociaz jak mowilem jest ta oryginalna gabka wygluszajaca naklejona, myslalem jeszcze by zrobic taka mala tubke drewniana od glosnika do pierwszej blachy by dziek szedl w drzwi a nie rozchodzil sie po tapicerce.Teraz mam glosniki zamontowane bezposrednio na boczkach,bo niestety moje JBL sa za glebokie i haczyly o szybe,maja 60mm glebokosci.Nawet przy zalozonym 28mm dystansie lekko haczyly a i blacha oddzialywala na magnes,bylo to wyczuwalne przy wkladaniu glosnika,no i przewody sie nie miescily.Pokombinuje jeszcze z tym wygluszeniem.Generalnie dla mnie bledem Forda jest mocowanie glosnika w gornej partii drzwi.Glosniki w drzwiach wiele samochodow sa mocowane na dole drzwi,co poprawia rozchodzenie sie basu.Kombinowalem zeby tak zamocowac w escorcie ale nie ma otworu i sie nie da.

może źle podpiołeś kable. Jeśli głośniki grają w przeciwfazie to zamiast basu słychac pukanie.
Spróbuj mimo wszystko że pewny jesteś ze to nie to.

kable sa ok, bo od razu to sprawdzilem.

Na twoim miejscu mimo wszystko probowałbym zamontawac glosnik przez MDF do blachy. Ja mam zamontowane infinity cos w granicach 58mm i dalem rade. Swoja droga miesce jak na glosnik jest fatalne - tez kombinowalem zeby glosniki wstawic na dole ale jest tam prowadnica przynitowana i nie ma jak. A taszki to troche za drogo jak dla mnie jednak.
pozdrawiam i zycze powodzenia w bojach z CA
Kamyk

Tak jak ktos wczesniej mowil: wyklej solidnie matami te dzwi, pozbadz sie tej fabrycznej gabki i w jej miejscu tez naklej maty. Powinno sie trcche poprawic. Pozdrawiam