ABS RS 2OOO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Mam problem z abs -em nie działa i cały czas kontrolka świeci.Sprawdziłem bezpieczniki wtyczki złączki Przewód po przewodzie.Co to może być?Może jakiś przekaźnik odpowiada za to?

Cytat:
2006-10-04 16:01:39, gerard77 pisze:
Witam wszystkich. Mam problem z abs -em nie działa i cały czas kontrolka świeci.Sprawdziłem bezpieczniki wtyczki złączki Przewód po przewodzie.Co to może być?Może jakiś przekaźnik odpowiada za to?

sprawdź czujniki przy kołach

sprawdzałem tez czujnik, Niby jest wszystko dobrze.Amoże jest jakaś metoda żeby dokładnie spr.?

Cytat:
2006-10-04 16:24:28, gerard77 pisze:
sprawdzałem tez czujnik, Niby jest wszystko dobrze.Amoże jest jakaś metoda żeby dokładnie spr.?

zdaje się że migawki mogą wychwycić co jest nie tak dokładnie

wogóle abs nie działa. Sprawdziłem niby wszysko ale na oko mi się wydaje ze jeat wsztstko ok.

sprawdz jeszcze modul ABSu jak otworzysz maske po prawej stronie na podszybiu! moze jest walniety i dlatego ABS nie dziala.

Dzieki bardzo. Jutro postaram sprawdzic.

Albo masz podmienioną skrzynkę, która nie przewiduje ABS (jak ja w tej chwili, bo ciągle nie mam czasu włożyć tej, co mi Miro zrobił )

Cytat:
2006-10-04 16:24:28, gerard77 pisze:

Jest procedura sprawdzania ABSu, tak jak Sławas napisał. Kontrolka podaje jakieś kody błyskowe.

Jaka jest ta procedura Wilku sprawdzenia ABS-u?Niewiem o jakich mignięciach kontrolek mówicie? Samochód napewno jes przystosowany do ABS-u.Mam już jego ponad dwa lata i wszystko bylo ok.Proszę o dokładny pois co mam zrobić jak można.
Pozdrawiam.

Tak jak pisałem, lampka ABSu błyska jeśli jest uszkodzenie. A kod błędu można sobie ściągnąć podpinajac się pod moduł.

pisałeś , ze sprawdzałeś czujnik ............. mam nadzieje , że "i" sie tobie zgubiło - czujniki są przy każdym kole ...

Czujniki sa 2 przy przednich kolach tylko i powinny pokazywac ok. 1kohm