[OT] mój nowy sprzęcik warsztatowy do obróbki precyzyjnej :P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dostałem od taty w spadku dwie maszynki wcześniej nawet bym nie przypuszczał, że sprzęt, który leżał u nas w domu ładnych parenaście lat przyda mi się przy budowie silnika. Sprzęcik dość wiekowy, ale wciąż sprawny. Bardzo poręczny (bardziej od Dremela, gdyż oba urządenia obsługuje się pedałem), pełna regulacja obrotów, zarówno w przód jak i w tyl, wymienne uchwyty (prosty i kątowy). Wisząca maszynka to cudo marki Siemens z lat 70-80. Do tego całe pudła końcówek (kamienie wszelkiego typu, frezy trzpieniowe, tarcze do polerowania, szczorki, krążki filcowe etc etc). Druga maszynka to turbino-spręzarka. Służy z jednej strony jako urządzenie do przedmuchiwania spręzonym powietrzem, a z drugiej posiada dwie koncowki - jedna to tubina, druga mikrosilnik. Ogółnie rzecz biorąc super sprawa jak ktos ma w rodzinie dentyste, a ten pozbywa sie starych sprzetow Do obrobki glowicy wypas, a dzisiaj testowany przy robieniu korb i tez zdal egzamin na 5

hmm powiedz mi ile sobie zyczysz za plombe w tylnym zebie??

no i czy robisz utwardzane swiatlem??

wypas sprzecior napewno sie sprawuje ok. i cos mi sie zdeje ze przy tej turbine i chlodzenie woda bylo co??

Cytat:
2006-10-05 22:46:12, PG pisze:
hmm powiedz mi ile sobie zyczysz za plombe w tylnym zebie?? no i czy robisz utwardzane swiatlem?? wypas sprzecior napewno sie sprawuje ok. i cos mi sie zdeje ze przy tej turbine i chlodzenie woda bylo co??

ja ci moge zaplombowac ale wiesz za rezultaty nie odpowiadam
swiatlem? jasne przylozysz usta do lampy na suficie i bedziesz mial
w jakim sensie mowisz chlodzenie woda?

swoja droga potrzebuje olej do sprezarki, nie wie ktos co sie bedzie nadawalo?

niebardzo kaman al gratuluje wyglada groźnie.

Cytat:
2006-10-05 22:49:05, 3zeR_MDS pisze:
ja ci moge zaplombowac ale wiesz za rezultaty nie odpowiadam swiatlem? jasne przylozysz usta do lampy na suficie i bedziesz mial w jakim sensie mowisz chlodzenie woda? swoja droga potrzebuje olej do sprezarki, nie wie ktos co sie bedzie nadawalo?

no przecierz to sa sprzety typowo dentystyczne wiem bo w podstawowce takie mieli (no chyba ze to sluzy do czego innego a furious dentystka tego uzywala )

i ta cala turbina to musi miec tez taki wypust wody na wiertlo no chyba ze na zeba to ma psikac nie wiem dokladnie bo nigdy mi dentystki nei pozwalaly sie "tym" pobawic

ale sprzecior git.
p.s gdzies u mnie sie platal kiedys ten zestaw z pierwszego zdjecia jak znajde to bedziesz mial na czesci

no bo to jest sprzet dentystyczny kto mowi ze nie jest co do wody to nie ma przede wszystkim gdzie jej wlac wiec raczej nie

Hehe-stare sprzęty są najlepsze . Ja używam autotransformatora do obniżania napięcia w niektórych sprzętach i powiem, że nie ma to jak szlifierka kątowa+autotransformator (te z regulowanymi obrotami mogą się schować )

A wygląda toto tak:

Cytat:
2006-10-05 23:10:11, -SerU- pisze:
Hehe-stare sprzęty są najlepsze . Ja używam autotransformatora do obniżania napięcia w niektórych sprzętach i powiem, że nie ma to jak szlifierka kątowa+autotransformator (te z regulowanymi obrotami mogą się schować ) A wygląda toto tak:

przedwczoraj bawilismy sie takim czyms na laborkach z termodynamiki

Cytat:
2006-10-05 23:04:10, 3zeR_MDS pisze:
no bo to jest sprzet dentystyczny kto mowi ze nie jest co do wody to nie ma przede wszystkim gdzie jej wlac wiec raczej nie

kurde musi byc a nie ma gdziej jakiegos wejscia zeby podlaczyc weza?? bo to raczej chyba musi byc biezaca woda... chociarz kto wie...

zreszta nie wazne wazne ze sie spisuje

Cytat:
2006-10-05 23:19:10, PG pisze:
kurde musi byc a nie ma gdziej jakiegos wejscia zeby podlaczyc weza?? bo to raczej chyba musi byc biezaca woda... chociarz kto wie... zreszta nie wazne wazne ze sie spisuje

jest tylko zaworek do spuszczania powietrza ze sprezarki nie masz oleju do sprezarek jakiegos?

Cytat:
2006-10-05 23:20:05, 3zeR_MDS pisze:
jest tylko zaworek do spuszczania powietrza ze sprezarki nie masz oleju do sprezarek jakiegos?

nie

Cytat:
2006-10-05 23:20:05, 3zeR_MDS pisze:

Napluj tam! to napewno jest smarowane sliną

Cytat:
2006-10-06 00:21:05, Vyzn-R pisze:
Napluj tam! to napewno jest smarowane sliną

no wlasnie nie mam jak bo to tylko strzykawka da sie nasmarowac

to napluj do strzykawki!