Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Xenon Polonez Caro plus Przemyśl | 2005-09-11 13:42:56 Witam. Od 2 tygodni jestem szcześliwym posiadaczem poldka 1.6 GLI 1999r a wcześniej posiadałem i nadal posiam 1.5 GLE 1992r. czy może mi ktoś powiedzieć czy ten silnik 1.6 GLI ma być taki mulasty?? bo w porównaniu do mojego starszego 1.5 GLE to jest nieciekawie. niepokoi mnie także delikatne piskanie w czasie jazdy podczas delikatnego wciskania pedału przyspieszenia - wydaje mi sie jak by ten dźwiek wydawał wtrysk. Czy to jest normalne?? czy jest to jakas awaria którą należy usunąć?? POZDRAWIAM |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-09-11 14:31:09 OLOwy Abimex nie byl mulasty. Smiem twierdzic, ze byl to najfajniejszy Abimex, jakim jezdzilem. |
![]() Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2005-09-11 15:19:01 Jojowy Abimex też mulasty nie jest, ale kolega chyba mówi o Boschu - to rzeczywiście muł. Rada najprostsza - sprzedaj i kup Gsi ![]() |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-09-11 15:32:49
No faktycznie - Jojowy tez sie nadaje. Co do GSI to tez bym nie wchodzil w ten temat - lepiej chyba Roverzynke, zwlaszcza, ze teraz mozna wyrwac za psie pieniadze. |
![]() Xenon Polonez Caro plus Przemyśl | 2005-09-11 15:50:41 ten mój 1.5 GLE nie ma zbyt wiele modyfikacji bo tylko wypolerowałem osobiście kolektor ssący, pobiera zimne powietrze, usuniety tłumik srodkowy i ostatni wolnoprzelotowy sportowy, ale nie wydaje mi sie aby taki wpływ na ten silnik miały te modyfikacje gdyz ten silnik ma juz 180tys ale z moim nowym 1.6 GLi sobie radzi..... |
![]() BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2005-09-11 15:54:35 oj przepraszam moj Bosch nie jest mulasty i nie ma spalania stukowego(wszyscy mowia ze w boschu to normalka) ![]() ![]() |
![]() Ambrosios Miłośnik FSO Warszawa | 2005-09-11 16:03:18 Mialem w domu porownanie: DFa, potem 1.6 GLE, GSI, GLI, znowu GSI... DF byl najlzejszy wiec najlepiej reagowal przy niskich predkosciach, GLE najlepiej ciagnal do przodu, w koncu to nominalnie najwiecej mocy no i dwugardzielowy gaznik - wyregulowany przeze mnie i ojca ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-09-11 16:12:38 2paski Abimex z chip-tuningiem ma bardzo dobre przyśpieszenie, a jak się wciśnie gaz w podłogę to fajnie zaraz mruczy. ![]() [ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2005-09-11 16:14:18 ] |
profil-usunięty | 2005-09-11 16:31:14
jaaaaaaaaaasne! ![]() ![]() ![]() |
![]() Xenon Polonez Caro plus Przemyśl | 2005-09-11 18:09:09 a czy stożkowy filterek pomoże cos w przypadku tego 1.6 GLI?? będzie odczuwalna jakaś róznica?? ![]() |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-09-11 18:14:36
Jesli to jezdzi na gazie to glownie w stanie konta.Jesli benzynka to warto. |
![]() Xenon Polonez Caro plus Przemyśl | 2005-09-11 18:25:42 jeździ na benzynce ![]() |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2005-09-11 20:08:41 A może hamulce lekko blokują, łożyska kół lub ktoś wcześniej grzebał coś w moście (lub podmienił z innym przełożeniem) albo coś masz może pozapychane filtry itd. ![]() W sumie GLI na Boschu nie jest jakąś rakietą ale bez przesady przecież ten Poldek z tym silnikiem idzie jak burza (bynajmniej mój) a ja też jeździłem wszystkimi odmianami Poldka już w wiekszości GLE, GLI, GSI, GLD a nawet 1.4 Rovera ![]() Zresztą sam już piszesz na początku, że coś Ci podczas lekkiego przyspieszania popiskuje niby wtrysk a tu nic nie powinno piszczeć i skrzypieć tylko silnik powinien żwawo wchodzić na obroty itd. Może te popiskiwanie podczas przyspieszania to właśnie jest problem przymulenia ![]() [ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2005-09-11 20:29:57 ] |
![]() Xenon Polonez Caro plus Przemyśl | 2005-09-11 22:32:32 popiskuje cichutko tylko przy minimalnym dodaniu gazu, przy wcisnieciu w podloge lub troszke mocniej nic nie slychac. filtr odkrecilem w wygladal na dosc czysty ale przegonie go jeszcze bez wkładu i zobaczymy co bedzie..... z hamulcami jest ok bo gdy sie toczy bardzo wolno to nie jest odczuwalne zbyt szybkie wyhamowywanie... ale dzieki za pomoc ![]() |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-09-11 23:12:40 Z tego co zrozumiałem masz wtrysk Boscha i nei masz gazu.
Najpierw sprawdź czy działa Ci termostat na puszcze filtra powietrza. Jeśli jest zablokowany non-stop na gorący wlot to czas na wymianę. To dosć awaryjny element i starcza ja jakieś 50 tys km. Ma on za zadanie utrzymywać temp na wlocie około 30 stopni, ale zazwyczaj jest spieprzony i zamiast chłodnego powietrza wlatuje do cylindra sauna. Mozesz go zablokować na próbe na zimny wlot - blachowkrętem od góry blokujesz klapkę. Ale blokada na stałe na zimny może w zimie zaowocować wyczuwalnie gorszym odparowywaniem paliwa. Ale narazie jest ciepło - śmiało. druga rzecz - nei wiem czy w GLI boscha takze jest blaszka osłaniajaca filtr powietrza. (w abimexach była). jeżeli powietrze wlatujace do puszki wlatuje od razu w filtr to git. jeśłi napotyka na drodze blaszkę rozpraszajacą strumień - to jest jak w starym GLI. Wywal ją. Ogranicza przepływ i napełnianie gorzej niz zastfiony filtr. Jełśi masz jeszcze katalizator - zamień go na pierewszy tłumik z modelu GLE. Opisałem w kolejnosci sprawdzania i mozliwego efektu. Do wozu! ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." [ wiadomość edytowana przez: OLO dnia 2005-09-11 23:14:14 ] |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2005-09-11 23:17:33
Ja takze twierdzę że to był najfajniejszy abimex jakim jeździłem. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |