Problem stacyjka i przekaźnik R26 !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem! Silnik pracuje, gaszę go przekręcając stacyjkę a auto nadal pracuje Po wyjęciu przekaźnika odpowiadającego za stacyjkę czyli R26 auto pali i gaśnie normalnie ale wtedy gdy nie ma tego przekaźnika nie działają wycieraczki,spryskiwacz, elektryka foteli i kierunki. Początkowo wszystko wskazywało że padł ten właśnie przekaźnik, ale pojechałem do sklepu włożyłem nowy i jest to samo że auto nie chce zgasnąć(trzyma zapłon). Pojechałem to zanjomego mechanika i dał mi drugą skrzynkę bezpieczników, którą podłączyłem i jest to samo Teraz już nie mam pojęcia co to może być. Koleś powiedział że musi dostawać gdzieś jakieś lewe napięcie... Może mi ktoś pomóc?? Spotkał się ktos z podobną sytuacją??

up

wyjmij przekaznik i sprawdz na stykach samej stacyjki czy jest przejscie miedzy dolnym pinem (zasilanie) a innymi

Cytat:
2006-10-08 23:58:05, borys pisze:
wyjmij przekaznik i sprawdz na stykach samej stacyjki czy jest przejscie miedzy dolnym pinem (zasilanie) a innymi

heh borysku a coś bardziej szczegółowo ?? na tych pinach co siedzi tam przekaźnik??