Sciemniacz podswietlenia wyswietlacza komputera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jest problem ...Po wlaczeniu swiatel intensywnosc swiecenia zarowek podswietlajacych wyswietlacz komputera powinna sie zmniejszyc, a u mnie tego efektu niema Gdzie szukac usterki? Jest to uciazliwe poniewaz w nocy tak intensywne swiatlo poprostu mi przeszkadza w prowadzeniu omeni. Zmniejszajac recznie natezenie oswietlenia calej deski wskaznikow przeznaczonym do tego celu pokretlem, moge ustawic mniej swiatla na kompie, lecz wtedy za ciemno swieca zegary. Czekam na jakies ciekawe pomysly gdzie szukac tej usterki...Pozdrawiam.

Chyba nie masz problemu, wszystko działa jak należy. Może masz po prostu za mocne żarówki na kompie, bo u mnie komp i wskaźniki świecą podobną jasnością

Wiem ze jasniej swieci niz inne wskazniki, ale dlaczego nie reaguje na zalączenie świateł???

masz racje po wlaczeniu swiatel komp (tylko on) powinien sie delikatnie sciemnic mimo ze pokretlo sciemniacza ustawione jest na max sprawdz na kablach idacych do niego czy cos sie dzieje w momencie wlaczenia swiatel (przewody odpowiedzialne za podswietlenia maja najczesciej kolor szary z paskiem) jezeli nic to wlacznik swiatel jezeli na ktoryms napiecie pojawia sie to komp