Zmienilem wydech 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Juz dawno zbieralem sie z zamiarem zeby wyrzucic srodkowy tlumik.Wczoraj mialem przygotowany swoj patent czyli przespawane kolanko do tlumika koncowego
niestety okazalo sie ze "dluga rura" jest wiekszej srednicy i nie chciala wejsc.Wczoraj wycialem z kolanka tlumik i wstawilem rure poszerzajac jej srednice .W tej chwili zostal mi tylko 1 tlumik koncowy.
DZwiek bardzo ladny basowy ,ale przy dluzszej trasie niezle bani boli.Jak ruszam z pod swiatel i wrzuce go na 4-5 tys to gosciowi sie szyby trzesa z tylu
przy 4-5 tys glosniej silnik sie drze od wydechu.Teraz mam takie glupie uczucie jakbym prawie woogole nie przyspieszal.
Teraz pytanie do ludzi co maja tak zrobione... Jak wy mozecie tak jezdzic ? mi glowa peka po 1 dnium :>
chyba ze idzie sie przyzwyczaic :]

BRAWO BARRY

Jest za głośny?? No to po cholerę to robiłeś!! Przecież świetnie wiedzialeś, że cichszy on nie będzie!! A co do osiągów to jeśli nie jest to zrobione profesjonalnie to o polepszeniu osiągów nie masz co marzyć. Wiele nawet dedykowanych tłumików nie daje oczekiwanych wyników!! Co stworzyła fabryka nie jest tez perfekcją (w każdym razie znaczna większość). FAKT. Jednakże gratuluję samozaparcia bo kto nie próbuje i nie polepsza nic mieć nie będzie. Ja w swoim kaszhwortch'cie wiele tłumików już pociełem i uważam, że najlepsza jest chyba jednak seria, po małym liftingu. A to że jest głośno to mój własny i świadomy wybór. Nie narzekam w takim razie!!!!! Decyduj sie. Nie jest to forum by sie żalić na tłumik jaki to on jest głośny.....
Nie obraź sie!! To jest moje osobiste zdanie!!
Pozdrawiam i pozytywnych wyników w pracy nad concept car'em.

Cytat:
2003-05-15 18:25:51, BARRY pisze:
Teraz pytanie do ludzi co maja tak zrobione... Jak wy mozecie tak jezdzic ? mi glowa peka po 1 dnium :>
chyba ze idzie sie przyzwyczaic :]

Gratuluję przeróbki

Jak można z tym jeździć? Jak dla mnie dźwięk jest super-mi tam głowa nie pęka Robiłem na takim zestawie trasy po 300km i nie było źle.
Ja mam u siebie wycięty środkowy i końcowy Michaela(tzn. atrapę,bo wypalił się dobry rok temu)- alarmy się czasami na parkingach włączają-ale tylko przy naprawdę porządnej przygazówce
Aha - przy 5000 obr wydech jest chyba jednak głośniejszy od silnika ,wrażenia zapewnione

ostatnie pare tysiecy jezdzilem tylko na srodkowym
tez bylo glosno ale nie az tak :]
zreszta idzie sie przyzwyczaic
najgorzej smierdzi ta nowa rura ktora musi sie przepalic
kaszana jak palone sprzeglo !!
Jesli chodzi o pogorszenie osiagow to wiadomo ze dol siadnie ale za to gora bedzie silniejsza miedzy innymi przez to ze pozbylem sie komory rozpreznej :]
Wczoraj przed osiedlem rozlaczyla mi sie dwururka z dluga rura ;] to byl dopiero dzwiek ahhhhhhhhhhh

Zaczynam sie zastanawiać powaznie nad usuwaniem środkowego tłumika. Szczerze po załozeniu koncowego tłumika w miejsce srodkowego wielkiej roznicy nie odczułem, a co do głosu chodził jak seria, mruczał tylko lekkim basem, ale zeby tak diametrlanie zmienial sie głos po wycieciu srodkowego ? przeciez koncowy to przelot - w tym momencie wydech jest na dwoch przlotach i gra cichutko

ciekaw jestem jak poprawia sie osiagi na kolektorze GSi a wraz z osiagami dzwiek

ja mam w planach montaz tlumika koncowego, ktory bedzie robiony
"pod wymiar". wyjdzie to cos kolo 150 zeta z montazem. ciekawe co z tego wyjdzie.

Ja u siebie ostatnio rozwaliłem tył koncowego tumninka wyciagnołem rurke ta z dziurami i zamontowałem koncówke 13 cmi muslałem ze łep mi peknie zaraz wspawałem kawałek blachy z dziurkami i sie wyciszyło juz jest lepij nie wiem jak by to wygladoało jak bym jeszcze pierwszy zdemontował

Lubie jak cosik tam z tylu buczy, ale niedo teog stopnia. Swojego wyciszylem od strony silnika dodatkową matą. Mam zbyt dugie trasy, aby wystarczylo mi na tabletki

własnie przeczytałem na forum FSO AK ze Tekla robi wydechy do Fiatów/Polonezów. W sumie moze byc to ciekawa oferta bo tłumiki do malucha maja pozytywne opinie.
http://www.tekla-motorsport.1000lecie.pl

pozdrawiam

wogóle Tekla robi dużo wydechów zobaczcie tutaj