Podswietlenie przycisku od szyber dachu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam taki problem----
zmieniałem żarówki we wszystkim co jest essim na led,i został mi tylko jeden przycisk -----------od szybera------
niby wszystko ok ale on nie swieci,jest idento jak od el. szyb ,sprawdziłem go na dolnych kostkach i działa a przy syberku nie pali.
zauwazyłem że brak jest 2 kabelków (porównując do dolnych kostek)
stą d me pytanko jak podświetlić ten przycisk od szyberka???
ps może kabelki nowe puścić pod sufitem??
pss tylko zostanie nie podświetlony guziczek od otwierania bagażnika
tenks za info z góry
pozdro

[ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2006-10-09 23:29:16 ]

Kabel pociągłem: +od skrzynki bezp (po słupku i pod podsufitką)-ale po włączniku świateł, a minus od szybra.

...przycisk od otwierznia bagażnika można podświetlić:

Ja zastosowałem zamiast niego zepsuty przycisk od szybek (działał tylko w jedną stronę). Zamalowałem do połowy (drugi od lewej):

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2006-10-10 08:10:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2006-10-10 08:12:32 ]

mase do podswietlenia mozesz wziasc z masy auta
a (+) z silnika zwierajac odpowiednie piny w przycisku ja tak mam i dziala

Cytat:
2006-10-10 08:16:14, lukas_s pisze:
mase do podswietlenia mozesz wziasc z masy auta a (+) z silnika zwierajac odpowiednie piny w przycisku ja tak mam i dziala

zależy jak masz wpięty szyberek. Jeśli tak jak orginał, to przycisk będzie się palił zawsze jak masz otwarte drzwi, lub jak przekręcony kluczyk masz.

Cytat:
2006-10-10 08:19:16, surec pisze:
zależy jak masz wpięty szyberek. Jeśli tak jak orginał, to przycisk będzie się palił zawsze jak masz otwarte drzwi, lub jak przekręcony kluczyk masz.

dokladnie
tak mam zrobione i na takiej zasadzie w orginale sa przyciski od szybek wpiete i tak swieca

Cytat:
2006-10-10 08:25:44, lukas_s pisze:
dokladnie tak mam zrobione i na takiej zasadzie w orginale sa przyciski od szybek wpiete i tak swieca

wiem, bo montowałem szyberek. A powiedz lukas, czy nie wywaliło Ci bezpiecznika jak odpaliłeś dwie szyby i szyber na raz?

Witam
----tenks za pomysła--
ja chciałem by zapalało się razem z resztą po włączeniu światwł
-----pokombinuje---
Pozdro