Problem z mb 124

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam od niedawna jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem MERCEDESA 124 300 D. Wszystko jest super jezdzi się wspaniale ale pojawił się mały problem. Od wczoraj nie jestem wstanie zgaśić auta kluczykiem. Wyłanczam go zaworem przy pompie.Jak ktoś by mi mógł pomuc to z góry bardzo dziękuję.Pozdrawiam wszystkich posiadaczy mercedesa i wszystkich klubowiczów.
misiomen1

Jeżeli dobrze pamiętam, to silnik jest zbudowany podobnie jak w 123. Skoro nie możesz wyłączyć kluczykiem to padło zapewne podciśnienie. Sprawdz koniecznie pompe podciśnieniową (wakum pompe).

Cytat:
2006-10-28 22:00:39, misiomen1 pisze:
Witam od niedawna jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem MERCEDESA 124 300 D. Wszystko jest super jezdzi się wspaniale ale pojawił się mały problem. Od wczoraj nie jestem wstanie zgaśić auta kluczykiem. Wyłanczam go zaworem przy pompie.Jak ktoś by mi mógł pomuc to z góry bardzo dziękuję.Pozdrawiam wszystkich posiadaczy mercedesa i wszystkich klubowiczów. misiomen1

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH POSIADACZY MB -JESTEM TUTAJ NOWY -DOŁĄCZYŁEM DZISIAJ -MÓJ WÓZEK TO 124 200 DISEL -TACZKA POWOLI SIĘ TOCZY ALE TA GWIAZDA-
CO DO GASZENIA SILNIKA MIAŁEM TEN SAM PROBLEM ALE OD WCZORAJ JUZ USUNĄŁEM GO-OTÓZ U MNIE PADŁ TAKI ŁADNY ZAWOREK NA POMPIE -ZNAJDUJE SIĘ OD STRONY FILTRA POWIETRZA -MOCOWANY JEST Z GÓRY DWOMA ŚRUBAMI--U MNIE AKURAT BYŁO TO -MOŻE TEŻ BYĆ PEKNIETY WĘZYK-WTEDY JEST PROBLEM TRZEBA SZUKAC-POZDRAWIAM

Witam ponownie uporałem się z gaszeniem ale tak do końca niewiem co było . Posprawdzałem z kolega mechaniorem przewody ciśnieniowe , coś tam podmuchaliśmy i chodzi Dzięki za podpowiedz pozdrawiam misiomen

Cytat:
2006-11-07 16:39:25, misiomen1 pisze:
Witam ponownie uporałem się z gaszeniem ale tak do końca niewiem co było . Posprawdzałem z kolega mechaniorem przewody ciśnieniowe , coś tam podmuchaliśmy i chodzi Dzięki za podpowiedz pozdrawiam misiomen

Prosze uprzejmie. Ps. sprawdz koniecznie pompe podciśnieniową czy nie cieknie olejem przypadkiem Bo jeżeli tak to zestaw naprawczy musisz kupić i naprawić.