| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2006-11-02 09:43:30 Tym razem wyjatkowo mam nie pytanie tylko recenzje:
Strumienice zalozylem 4 lata temu. Z zewnatrz wygladaly jak katalizatory, w srodku rura, w ktorej spiralnie umieszczone byly otwory (wyciete w ksztalt luski, jakby ktos pod katem wiercil). Dookola rury oblozone bylo wyciszajaca wata. W ciagu tygodnia cala wate wydmuchalo przez tlumiki na zewnatrz (pewnie czesc osadzila sie w tlumikach). Efekt byl taki, ze wydech pracowal glosniej. Niedawno zdecydowalem sie na uzupelnienie wyciszenia w strumienicach (bo teraz, panie, to my inna wate dajemy, co to jej nie wydmucha). Rozcieli strumienice i upchali tam czegos - efekt - wydmuchalo wszystko w ciagu jednego przejazdu z Poznania do Wroclawia. W koncu gdy zdecydowalem sie na wymiane tlumikow srodkowych okazalo sie ze byly zapchane wata - po zalozeniu nowych silnik wyraznie odetchnal - pracuje rowniej i 'lzej' na wysokich obrotach. Niestety jest jeszcze glosno ze wzgledu na puste strumienice... Konkluzja - fuck off strumienice. Jak wam pojda katalizatory to kupic polskie, albo uzywane albo oryginaly, w ostatecznosci wspawac sama rure - ale strumienice odradzam. Nie musze dodawac, ze 'przyrost mocy' po zalozeniu strumienic wyczujemy glownie narzadem sluchu |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-11-02 10:05:59 równierz mam takie samo zdanie prawde piszesz
moc wzrasta proporcjonalnie do hałasu ale jedynie moc zła w naszej głowie, za supermega wynalazek czyli strumiennica w kształcie kata z watą zapłaciłem 120 , czyli po pół roku wyrzuciłem w kubeł 120 zeta, lepiej rure lub drugi katalizator wątek ten powinien trafić do porad coby juz nikt nie dał sie oszukać a jeszcze koszt dwóch tłumików , bo zostały przypchane.......... czyli strumiennica droższa jest na końcu jak nowy katalizator plus kupa nerwów.. pozdr f. |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-11-02 10:31:35 ..Drodzy koledzy, przede wszystkim to strumienic nie montuje sie zamiast kata.. nie wiem kto wymylil cos tak glupiego - jakas dziwna moda na strumienice zamiast kata..
..Strumienice montuje sie zamiast tlumika srodkowego i stosuje sie je w tuningu ukladów wydechowych.. Jedyne co da montaz takiej strumienicy ot tak - to poprostu efekt jest taki ze Wasz portfel zeszczupleje.. ..Zamiast kata montuje sie jedynie komore rozprezajaca ktora zapobiega cofani sie spalin.. |
SIEKO Opel Omega B Jastrzębie Zdrój | 2006-11-05 11:35:35 po pierwsze te strómienice z watą to kicha,powinieneś się cieszyć że nie uszkodziłeś silnika,ja mam strómienice łuskową renomowej firmy zamiast kata i tak śmigam już ponad rok i jest oki(tylko że ja posiadam cały układ wydechowy sportowy),ale po zimie wywalam środkowy przelotowy i daje orginalny bo buczenie mnie dobija hehe |