Krokowiec do RS"a

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy do RS'a r 94 jest tylko jeden model krokowca? Prosił bym o jakiś link gdzie go mogę kupić.

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Andrzej_2_0 dnia 2006-10-03 13:35:54 ]

To się nie nazywa "krokowiec" tylko zawór powietrza biegu jałowego. A o zakup pytaj Janka-RS. I model jest jeden, zresztą IMHO od 1,6 EFi też powinien pasować. 91XF 9F715 AB.

BTW, co się dzieje że chcesz wymieniać?

falujące obroty biegu jałowego;(

A jesteś pewien diagnozy? Możesz opisać dokładnie jak falują? Czy np. cały czas, czy nierównomierności pojawiają się przy schodzeniu z obrotów? No i czy sprawdzałeś działanie samego zaworu?

dokładnie od 1,6 EFI też pasuje

Jest taka fajna metoda żeby nie falowały obroty w RSiku.
wykręć silniczek biegu jałowego (krokowiec) rozkręć go spryskaj dobrze WD 40 żeby w środku chlupało niech tak poleży z 15 minut wyczyść dokładnie i załóż. Ja tak robie co kwartał i jest wszystko ok.
Pozdrawiam.

wszystkim tylko nie WD40

Cytat:
2006-10-05 23:39:05, gerard77 pisze:
Jest taka fajna metoda żeby nie falowały obroty w RSiku. wykręć silniczek biegu jałowego (krokowiec) rozkręć go spryskaj dobrze WD 40 żeby w środku chlupało niech tak poleży z 15 minut wyczyść dokładnie i załóż. Ja tak robie co kwartał i jest wszystko ok. Pozdrawiam.

Ciekawa teoria Szczególnie z tym WD40

fota

lol gdzie jest krokowiec??? czy to jest to urządzonko które jest zaznaczone??

a obroty falują czasami i nie mogę wyczaić od czego są zależne;/ czasami prawie tak obroty spadną że silnik chce zgasnąć... ale nie gaśnie lol

[ wiadomość edytowana przez: Andrzej_2_0 dnia 2006-10-12 16:21:06 ]

tak..to jest krokowy to co zaznaczyłes na fotce

Cytat:
2006-10-12 16:18:38, Andrzej_2_0 pisze:
fota lol gdzie jest krokowiec??? czy to jest to urządzonko które jest zaznaczone?? a obroty falują czasami i nie mogę wyczaić od czego są zależne;/ czasami prawie tak obroty spadną że silnik chce zgasnąć... ale nie gaśnie lol [ wiadomość edytowana przez: Andrzej_2_0 dnia 2006-10-12 16:21:06 ]

Tak to jest Silnik krokowy, spradź możę na początek czy gdzie dziury nie ma w obudowie oraz węże gumowe.

Cytat:
2006-10-12 16:18:38, Andrzej_2_0 pisze:
fota lol gdzie jest krokowiec??? czy to jest to urządzonko które jest zaznaczone?? a obroty falują czasami i nie mogę wyczaić od czego są zależne;/ czasami prawie tak obroty spadną że silnik chce zgasnąć... ale nie gaśnie lol [ wiadomość edytowana przez: Andrzej_2_0 dnia 2006-10-12 16:21:06 ]

Tak. Na fotce zaznaczyłeś zawór powietrza biegu jałowego. Jeśli komputer nie wykazuje błędów, a wszystkie przewody są szczelne i nie zapchane, to zrób tak: wykręć go - w środku jest taki trzpień ze sprężynką i gumowym kapturkiem, zobacz czy kapturek nie jest uszkodzony, a trzpień przesuwa się w prowadzeniu bez zacięć. Potem reset kompa i we'll see.

Teoria jest bardzo ciekawa ale liczy sie przede wszystkim efekt!!!
Umnie falowaly obroty od 500 do 2000.
gdy chamowale przed swiatlami potrafil zgasnac.Wiec go rozkrecile spryskalem wytarlem do sucha sprezynke trzpien zeby nagaru nie bylo. I tak robie trzy cztery razy w roku i jest GITARA!

Cytat:
2006-10-12 17:47:18, WilK pisze:
Tak. Na fotce zaznaczyłeś zawór powietrza biegu jałowego. Jeśli komputer nie wykazuje błędów, a wszystkie przewody są szczelne i nie zapchane, to zrób tak: wykręć go - w środku jest taki trzpień ze sprężynką i gumowym kapturkiem, zobacz czy kapturek nie jest uszkodzony, a trzpień przesuwa się w prowadzeniu bez zacięć. Potem reset kompa i we'll see.

czasami cały dzień trzyma odpowiednie dla siebie obroty-tak mi sie wydaje bo obrotomierz wskazuje około 1000rpm może nawet ciut więcej. Więc przewody chyba są wporzo ale nie mówię że nie. już to czyściłem,fakt faktem że WD40 i 1 dzień było pięknie ale na następny dalej to samo;/

jak jadę na wolnych obrotach z biegiem to tak śmiesznie rzuca wozem tak jak bym to ja pulsował pedałem gazu;/

nie potrafię odczytać kodów z kompa;/ dla mnie to czarna magia i wolę śię nie pchać w to bo zaraz coś się spsuje

Jest może ktoś z Wrocławia czy okolic kto był by chętny pomóc w odczytaniu kodów?? Na cukierki nie zabraknie

Cytat:
2006-10-12 20:56:41, Andrzej_2_0 pisze:
może ktoś z Wrocławia czy okolic kto był by chętny pomóc w odczytaniu kodów?? Na cukierki nie zabraknie

A zgadnij