Podświetlenie Omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pewną prośbę. Chodzi o ilość i średnicę żarówek które podświetlają konsolę liczniki wyłączniki i wogyle wszystko co świeci na żółto w Omega B. Bede zmieniał kolor podświetlenia na czerwony i chcę wiedzieć jakie żarówki i diody kompletować. Prośba moja wiąże się z lenistwem i niechęcią rozbierania tego tylko poto żeby sprawdzić a potem ponownie żeby wymienić.

wiec my tez jestesmy leniwi i nie bedziemy odpisywac

tak na przyszlosc proponuje skorzystac z wyszukiwarki bo tam mozna znalezc odpowiedz na to pytanie !!

W PORADACH jest coś na ten temat.

ten niemiecki opis to widziałem, a może ktoś go przetłumaczy na ojczysty samą końcówkę tekstu

A po co masz internet żeby gołe laski oglądać ściągnij sobie deutsch translator 2 i ci przetłumaczy

a czy próbowałeś później to przeczytać
może tekst "ala ma kota" dobrze wyjdzie, ale coś technicznego to niezłe jaja wychodzą. Próbowałem instrukcję do karty sieciowej przetłumaczyć to wyszło że muszę włożyć dyskietkę do autobusu.

wszystkiego mozna sie dowiedziec z samych zdjec, a jak nie to slownik w dlon i sobie tlumaczysz. czerowne kropki to sa sruby a niebieskie to sa miejsca gdzie zainstalowane sa zarowki.

gdzie są żarówki to wiem doskonale gdzie są śruby też jednego nie wiem jaki rozmiar mają żarówki w wyłącznikach bo na lisczniku już wiem i na konsoli także

podświetlenie kokpitu: żarówka 12V-1,2W.

cały ten opis niemiecki to se można wsadzić ... a nawet głębiej podświetlenie nawiewów nie przeskoczymy jedną diodą, nawet jak by była nie wiem jak rozpraszająca zamiast żaróweczki a koleś pisze i pokazuje że tak. tutaj się zaczynają schody i trzeba troche poprzerabiać wywalić nawet pryzmaty. Jestem w trakcie przeróbek zrobiłęm około 70%

zrób zdjęcie nocą, jak już skończysz, jestem ciekawy jak to wyjdzie.

niestety fotki troche kiepskie i aparat nie lubi czerwieni w nocy
foto1
foto2
foto 3
foto 4

Nawiewy mam zrobione wyłączniki deska wyświetlacz

przede mną no i chyba najgorsze to wyłącznik świateł tutaj żeby mieć dobry efekt to trzeba być partyzantem dlatego że całość podświetla jedna żarówka T5 po wkręceniu zamiennika z diodą rozpraszającą jest lipa ledwo się bździ. Nie zrobiony mam jeszcze pokrętła nawiewów i tu nie wiem jak się dostać do żarówek no na deser podświetlenie w wyłącznikach od szyb popielniczka chciałem dzisiaj ale diód mi zabrakło

Lancer a jak robiles w liczniku podswietlenie?? tez mam czerwone zrobione z superfluxow, ale jakos nie przypada mi do gustu. Aha i jakimi diodami robiles?? zwyklymi?? czy superfluxami??
A efekt naprawde fajny .. przynjamniej tak wyszedl na zdjeciach.

najlepszy efekt jest na desce rozddielczej całego efektu tak nie widać na zdjęciu ale zegary są dobrze podświetlone brak jakiś cieniów a diody w zegar wstawiłem
dioda R10 4 sztuki i R5 2 sztuki w wyświetlacz w podświetlenie nawiewów wstawiłem zwykłe 3 mm

A te R5 w oprawce nie wydolą na tablicy?

nie bo standardowo w tablicy są żarówki takie jak postojowe 10mm bańki wtykane w koszyk

Przecież takie są na tablicyTU

takie masz tylko na wyświetlaczu i na wyłączniku świateł razem u mnie 3 sztuki przynajmniej takie są u mnie

[ wiadomość edytowana przez: -lancer dnia 2005-12-19 09:12:31 ]

Fajnie to wyglada na zdjeciach, tylko mam pytanie, czy na zegarach podswietlenie masz rownomierne, czy widac jasniejsze punkty i mniej podswietlone??

nie ma cieni za wyjątkiem jednego miejsca ale tak samo jest w zarówkach normalnych

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
foto 6

foto 7
Powyżej fotki z działań nad wyłącznikiem świateł jeżeli ktoś ma jeszcze ochote na taką zmianę to chyba jest zapaleńcem

[ wiadomość edytowana przez: -lancer dnia 2005-12-20 19:28:34 ]