MotoNews.pl

[S] Weber 40 IDF

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zdjęty z Alfy romeo 33 1.4 boxer - myślałem że ten motor miał 36 , ale myliłem się , są 40 , do sprzedania 1 sztuka , jeździł w parze z delorto drla 40 ...tak ktoś sobie wydumał ...stan nieznany , na pewno trzeba umyć przedmuchać , zrobić przeglad , przepustnice chodzą lekko , domykają się , nie mają luzów , przynajmniej ja nie zaobserowwałem .

cena 170 zł do małej negocjacji
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Blady dnia 2006-10-12 10:37:27 ]

up

dam stowke

nie zebym marudzil, ale ciezko bedzie sprzegnac ze soba dwa gazniki tak by pracowalyu w jednym rzedzie jesli pochodza z alfy boxera...

a niby czemu?? jest cos takiego jak linkage, a w sumie sprawa sie sprowadza do sparowania przepustnic i ich synchronizacji

Cytat:
sprawa sie sprowadza do sparowania przepustnic i ich synchronizacji

a to taka latwizna jest rozumiem? ja ustawialem 3 webery 40 dcnf prawie caly dzien zeby zaczely jako tako pracowac na silniku, zeby skasowac luzy na tym cudnym linkage wlasnie , ustawic wszystkie przepustnice tak samo itp

Cytat:
2006-10-12 19:51:08, flapjck1 pisze:
a niby czemu?? jest cos takiego jak linkage, a w sumie sprawa sie sprowadza do sparowania przepustnic i ich synchronizacji

dlatego ze gazniki z boxera nie maa elementow do polaczenia przepustnic bedacych w osi, mam dwa IDFy sprzegniete ze soba i troche inaczej tam mechanizmy sterowania wygladaja. Inna sprawa ze w DCOE bylo to odkrecane a przy IDFach wazne jest ktory gaznik jest pierwszy a ktory drugi

Cytat:
2006-10-12 19:11:49, kosa131 pisze:
nie zebym marudzil, ale ciezko bedzie sprzegnac ze soba dwa gazniki tak by pracowalyu w jednym rzedzie jesli pochodza z alfy boxera...

u mnie jakoś działąją

Kosa , łatwe to może nie jest , ale żadną przeszkodą też nie , mar125 zamontował gaźniki z alfy w kancie i wyregulował , efekty masz w temacie o torze w tychach , Więc nie rozumiem z czego robisz problem??poza tym to jest giełda-chcesz kupić ?? , sprzedaje jedną sztuke , może ktoś sobie kupi do alfy , może na części nie obchodzi mnie to .

[ wiadomość edytowana przez: Blady dnia 2006-10-12 20:27:03 ]

spoko, nie bijcie.

Cytat:
2006-10-12 19:58:08, Bart128 pisze:
a to taka latwizna jest rozumiem? ja ustawialem 3 webery 40 dcnf prawie caly dzien zeby zaczely jako tako pracowac na silniku, zeby skasowac luzy na tym cudnym linkage wlasnie , ustawic wszystkie przepustnice tak samo itp

bo ty w ferrari dlubiesz a to nie je bajka

ja nie mowie ze to latwizna ale jest to do zrobienia
ja mam u siebie jednego webera dcoe i jeszcze go nie wystroilem do konca a pare dni nad nim spedzilem, synchre tez mi sie zdarzalo robic