Emisja CO na biegu jalowym (899spi)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam walsnie wriocilem z przegladu technicznego (angielskiego) pozatym ze strasznie trzepia to moj cc nie zdal ,za duza emisja spalin na biegu jalowym, max dopuszczalna norma 0,5%vol. u mnie wyszlo 1.406 i teraz pytanie co zrobic zeby chodz przez chwilke bylo dobvrze ,jezli nie rozwiaze probelmu to jestem 45ł w plecy poradzcie , przy 3000 rpm trzyma normy katalizator ok spalanie w normie 5 na 100 ,trzeba zapodac silnikowi jakos wiecej powietrza tylko jak PS tak na marginesie toco zoabczylem w tej stacji przeszlo wszytskie moje przypuszczenia sprawdzaja miedzy innymi piora wycieraczek uszczelke pod korkiem paliwa dzialanie pasow luzy na fotelach przednich ,nie moze byc najmniejszesz dziurki w podlodze najmjiejszego luzu na jakiejkolwiej gałce itp ,podejrzewam ze zadnek forumowy maluch by tygo nie zniosl

zmien stacje diag.

A jak się zmniejszy ciśnienie paliwa na regulatorze to nie zmniejszy się ilość wtryskiwanego paliwa przez wtryskiwacz?
On się otwiera na czas 1.5-3.5 ms "zakładając", że ciśnienie paliwa jest stałe (1 bar +/- 0.2)

a niema ci tam kto przeresetowac kompa? moze lata z bledami i pali jak na awaryjnym?

Cytat:
2006-10-10 19:11:29, Parnel pisze:
podejrzewam ze zadnek forumowy maluch by tygo nie zniosl

no nie przesadzaj

wyciągnij filtr powietrza to powinno pomóc

[ wiadomość edytowana przez: korozja dnia 2006-10-12 11:02:20 ]

Cytat:
2006-10-11 21:34:55, Pat_kdb pisze:
a niema ci tam kto przeresetowac kompa? moze lata z bledami i pali jak na awaryjnym?

Odnosnie komputera czy nie wystraczy odpiac klem na pare minut zeby wykasowac zapisane beledy z pamieci ,bo CC maja tak ze mimo usuniecia usterki zapamietauja w dalszym ciagu bledy ,mimo ze kontrolka sie nie pali ??? [pzatym wie ktos czy moze wtryskiwacz cc900 i 1100 sa zmienne ? modele IWM523 i IWM523/00 parametry elektryczne takie same nie wiem tylko czy wydajnosc sie zgadza :/

wtrysk z 899 wg centomanii co czytalem jest zamienny z 1.1. a co do kompa - czasem pomaga odpiecie a czasem tylko reset .

zbyt duza emisja co ozancza zbyt bogata mieszanke, ale to zadna nowosc, jesli przy obrotach 3000 jest niska emisja co, to szukalbym przyczyny w ukladzie biegu jalowego, ew jak pisza w bledach kompa, odlacz kleme na nocke i wykasujesz bledy, dobrze byloby podpiac go pod porzadnego kompa i zczytac wszystkie parametry i bledy

dokladnie o tym mowie. Jak zakupilem drugi komp od Darcyka z Cento, (pierwszy mial odiecie przy 4000 obr....) to dostalem wyczyszczony i bez codu. Auto na wolnych ma 800 obrotkow (na poprzednim mial 900-950)