Które elementy są najbardziej narażone??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oddałem auto do balcharza żeby zrobił porządek z rdzą - na zewnątrz sprawa jest jasna ale na co zwrócić jego uwagę przy oględzinach spodu?? które części podwozia najczęsciej "lecą " w MK 6 ??

Cytat:
2006-10-16 14:58:35, ari10 pisze:
Oddałem auto do balcharza żeby zrobił porządek z rdzą - na zewnątrz sprawa jest jasna ale na co zwrócić jego uwagę przy oględzinach spodu?? które części podwozia najczęsciej "lecą " w MK 6 ??

Witaj,

Forumowicze najczesciej skarza sie na podluznice i poszycie podlogi. No i oczywiscie progi...

heh, sporo tego jest
-Pod lewa stopa u kierowcy, pod prawa u pasażera (mocowanie wachaczy);
-podłużnice tył i przód oraz progi, jak wspomniał kolega;
-pod i za nogami pasażerów z tylnej kanapy
-bak paliwa
-przestrzen nad bakiem paliwa
-pas przedni
- pod nakolami przednimi, tam gdzie powinien byc chlapacz z przodu, lubi tam byc duuużo błota
-jak wymieniasz wlew paliwa, to dopilnuj, zeby Ci wymienili druga blache z pod spodu, bo z regóły wymieniaja jedna i za pół roku znów pęcherze.
Wiecej to juz nie pamietam, ale jade na konserwacje we wtorek i jak cos jeszcze zaobserwój to dam znac.

P.S. Sprawdz pod uszczelkami na słupkach, ja juz w trzecim escorcie mam na slupku kierowcy plamy, trzeba szybko reagowac, bo beda dziury

Cytat:
2006-10-16 16:01:18, dj_jim pisze:
P.S. Sprawdz pod uszczelkami na słupkach, ja juz w trzecim escorcie mam na slupku kierowcy plamy, trzeba szybko reagowac, bo beda dziury

Tak jest! Ja już prawie słupka kierowcy nie mam...
Pozatym podłoga - zwłaszcza pod nogami kierowcy i pasażera z przodu - tam gdzie koła plują wodą i błotem podczas jazdy. No i jeszcze podłoga bagażnika - najczęściej brak jest z tyłu nadkoli i tam gnije sporo rzeczy....

mi zjada slupek pasarzera.. i dzisiaj sobie dziure w progu wydlubalem... co z tym począć:/?? martwić się? kurde.. fajnie auto chodzi .. tylko że mi je zjada:/