[126] światełka cofania i przec. mgłowe pewien problem:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hmnnn... dorwałem pewne klasykowe światełka tylko nie wiem jak je rozmieścić, pomóżcie wpadłem na taki pomysł i tak je rozmieściłem, spoko to wygląda??

przecie to nie pasuje do calosci.... ja bym nie dawal

wywal to to chyba są jakieś obrysówki od starej ciężarówki ? ogólnie syf jakby nie patrzeć

Szczerze nie pasuje do całości. Mnie to przypomina światełka z Autosanu bez obrazy

ja bym im zrobił out, i tym białym kierunkom tyż, kwestia gustu

montujesz klasykowe przeciwmgielne i wsteczny a lampy masz od el ps ja jeździłem rok bez tych lamp i nikt nic nie moowił !

Cytat:
2006-10-19 20:57:32, dt01 pisze:
montujesz klasykowe przeciwmgielne i wsteczny a lampy masz od el ps ja jeździłem rok bez tych lamp i nikt nic nie moowił !

no właśnie nie podobają mi się zwykłe które sa np. w P4, dlatego dorwałem takie bo mi sie spodobały,, ale nie wiedziałem jak będzie to wyglądać i nadal mnie to gryzie
może pod zdezrak
a ja musze miec bo mi nie chcą przeglądu zrobić
wiadomo że moge go załatwić ale chciałem choc raz uczciwie

zalezy jaki rocznik ja mam w 903 rocznik 80 tam nie było nawet instalacji ale gość powiedział ze musi byc mgielny bo takie sa przepisy i dałem za 8 ziko zwykły seryjny fl ... ps. zamontuj tylko na przeglad, potem zdejmij jak na mieście nie bedziesz swirował to cie miśki nie złapią !

To lampki od autobusu - ikarusa. sa montowane nad drzwiami i swieca sie razem z dzwonkiem ostrzegawczym. osobiscie bym je zalozyl tak jak na ostatniej fotce. nie sa zle. byly takze montowane w starym Roburze jako kierunki. klopot tylko w tym, ze nie wiem czy znajdziesz zarowke paluszkowa o mocy 21 W, bo chyba takie tam wchodza.

-----------------
http://plepleple.pl

Mnie się wizja zaprezentowana na zdjęciach podoba, ale ja podobno nie mam gustu.

Cytat:
2006-10-21 22:25:32, dt01 pisze:
zalezy jaki rocznik ja mam w 903 rocznik 80 tam nie było nawet instalacji ale gość powiedział ze musi byc mgielny bo takie sa przepisy

Z tego co pamiętam, to przeciwmgielna tylna musi być w autach zarejestrowanych po raz pierwszy od 1 stycznia 1986, a lampa cofania bodajże od 1 stycznia 1983.

[ wiadomość edytowana przez: jacekes dnia 2006-10-22 19:09:37 ]

Cytat:
2006-10-22 17:46:08, el_comendanto pisze:
To lampki od autobusu - ikarusa. sa montowane nad drzwiami i swieca sie razem z dzwonkiem ostrzegawczym. osobiscie bym je zalozyl tak jak na ostatniej fotce. nie sa zle. byly takze montowane w starym Roburze jako kierunki. klopot tylko w tym, ze nie wiem czy znajdziesz zarowke paluszkowa o mocy 21 W, bo chyba takie tam wchodza.

tak to są lampki z ikarusa jezeli chodzi o te paluszkowe żarówki to dostałem 21wat i tyle tam założyłem problem z tym że nie wiem czy to zakładać

a ze sie tak spytam to wogole jezdzi?

bambino rozwiązuje sprawe ;]

Ja niemam przeciwmgielnej i od wstecznego.Rocznik auta 1983. Niemialem jak narazie z tym problemu i znajomy,ktory ma malca z 1984 tez jezdzi do dzis a niema tych lamp.Kwestia interpretacji prawa przez tutejsze wladze

one by pasowały jak by był zglebiony bo tak to lipton troszku

Cytat:
2006-10-23 20:14:54, HEMIGTX pisze:
Ja niemam przeciwmgielnej i od wstecznego.Rocznik auta 1983. Niemialem jak narazie z tym problemu i znajomy,ktory ma malca z 1984 tez jezdzi do dzis a niema tych lamp.Kwestia interpretacji prawa przez tutejsze wladze

pytałem diagnosty jak moj kaszlak przechodził przeglad przez 25 lat ??
on mowi ze na przegladzie wymagane jest mgłowe czy było montowane czy nie bez wzgledu na rcznik darował mi wsteczny bo zeczywiście w 80 roczniku nie było w skrzyni tyjścia na czujnik :]

Mam taki sam problem z tymi światłami. Zamontowane mam tak samo jak na fotkach. Wygląda to jak wygląda ale przeglądu nie zrobisz jak nie będzie.

Jeśli już to o kilka cm blizej środka. Może zrezygnuj z pmgielnego? A cofka jak z "Jeżdżę samochodem" z 125p centralnie

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2006-10-23 20:42:55, dt01 pisze:
pytałem diagnosty jak moj kaszlak przechodził przeglad przez 25 lat ?? on mowi ze na przegladzie wymagane jest mgłowe czy było montowane czy nie bez wzgledu na rcznik darował mi wsteczny bo zeczywiście w 80 roczniku nie było w skrzyni tyjścia na czujnik :]

Anton, gdzie Ty na przeglady jezdzisz ze Ci takie bzdury wymyslaja... Wszystko zalezy od daty pierwszej rejestracji, np jezli mialbys date 1 rej. sprzed 72 roku nie musialbys miec pasow bezpieczenstwa, nawet jesli sa punkty do ich zamocowania. Tak samo sprawa ma sie z przeciwmgielna, spryskiwaczem przedniej szyby, lampa cofania oraz zawartoscia zwiazkow toksycznych w spalinach.

A przeglady polecam robic na osowie (tam gdzie Smoczy z Pvzonem), bardzo fajna stacja diagnostyczna.

no z tym przesunieciem dliżej do środka jest ciężko bo są mocowania zderzaków i te przetłoczenia w belce, pozatym tym zasugerowałem się rostawieniem ich tak z powodu iż w P4 normalne lampki były na bardzo podobnej szerokości z tym że na zderzaku. A i od razu rozwiewam mit czy musze mieć czy nie to jest rok '90 i w tym wypadku muszę mieć