Jeszcze raz o fotoradarach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Campus już o tym pisał, a oto co dzisiaj usłyszałem i przeczytałem na stronie Radia Region, tylko że konkretniej:

"Uwaga! Fotoradary nadchodzą!
Do tej pory były tylko testowane, teraz zaczną działać naprawdę. Foto-radary rozlokowane na krakowskich ulicach.

Fotoradary są tylko trzy, ale słupów do ich montażu stanęło piętnaście, więc co jakiś czas policjanci będą przenosić urządzenia. A zostaną one zaprogramowane tak, by rejestrowały tylko samochody jadące szybciej o 10-15 km/h niż pozwalają w danym miejscu przepisy. Montowane od grudnia ub. r. słupy pod foto-radary kosztowały miasto 200 tys. zł. Trzy urządzenia – za 570 tys. zł kupiła policja. Mogą zacząć pracować nawet w przyszłym tygodniu."
2003-04-04 10:00

Konrad nie masz jeszcze przypadkiem gdzies tej mapki ze slupami do tych fotoradarow

no to sie teraz zacznieCaly czs trzeba sie usmiechac zeby zdjecie jak cos ladne było.A powaaznie to lipa panie i panowie.Jest pare sposobów ale niewiadomo czy to działa.Jak cos to odsylam do postu o temacie FOTORADARY!!(z mała poprawka:maja one problemy ze starymi blachami a nie z nowymi jak wczesniej pisalem)

Wiec noga z gazu przy fotoradarach bo zdjecie to lepiej miec chyba od Septembeer-a niz od panów z drogówki

Z tego co mnie wiadomo to zdjecia na ktorych nie mozna rozpoznac twarzy kierowcy (trzeba bedzie jezdzic w kominiarce ) sa od razy wypierdalane do kosza . tak ze moze jest jakas metoda na te radary.
Konrad z tego co napisales zrozumialem ze te radary reaguja na przekroczenie o 10-15 km/h, a jak bede popierdalal o 50 km/h wiecej to nie zrobiom mi nic cos mi sie to nie wydaje takie rozowiutkie jak napisales. Lpipa jednym słowem

Nie, chodzi o to że jak przekroczysz o np. 9km/h to spoko, 14km/h to może też Ci się uda, a powyżej 15 to już lipa jak sku....... A co do tablic rejestracyjnych, to fotopedały robią bardzo ładne zdjęcia zarówno czarnym jak i białym, nie mam cholercia zdjęcia tobym tu wrzucił jak gościa w Warszawie przy 140km/h namierzyli i zrobili pikną fotkę (na czarnych blachach). SiZ ma chyba te fotki i mapki z rozplanowanymi fotopedałami to może to wrzuce później na forum

hmm konrad czy to moze bylo UNO ??? bo ladnie wyszlo

heheh tak, UNO

A ja słyszałem, ale nie wiem czy to prawda, że trzeba popsikać tablice lakierem do włosów, jakoś tak się odbija światło że na zdjęciach nie widać numerów, ale nie mam pojęcia czy to działa, no i ja używam tylko żelu ... więc nici z maskowania ...

POZDRAWIAM KLUBOWICZÓW !!

heheh a ja pierdziele radary bo i tak przewaznie ulice sa zakorkowane a zreszta kaszlem i tak za bardzo przekroczyc sie predkosci nie da

oj Rysiu przesadzasz, bo tam gdzie są kamery to przeważnie korki sie rzadko zdażają, a jeśli chodzi o przekroczenie prędkości kaszlem to uwierz mi że się da, nie raz mi sie dawało, ale wtedy jeszcze nie było radarów, a teraz jeżdzę przepisowo!!
P.S.
To jaki wkońcu jest margines prędkości fotoradarów, bo ja myślałem że 25km/h a tu ktos mówił o 10km/h hmm to nic tylko czekać aż przyślą fotkę do domu

gadzio jedynym miejscem gdzie sa radary a nie ma korkow jest chyba pasternik bo wszedzie gdzie indziej przewaznie sa a co do predkosci to da sie przekroczyc ale nie tak znacznie jak innymi samochodami

Fotoradary w naszym mieście

ul. Wielicka w rejonie Jerozolimskiej
ul. Wielicka w rejonie TESCO
ul. Wielicka w rejonie Jerzmanowskiego
ul. Wielicka w rejonie Facimiech
ul. Konopnickiej w rejonie mostu na Wildze
ul. AK w rejonie ulicy Zarzecze (w kier. miasta)
ul. AK w rejonie hotelu Novotel
ul. AK w rejonie ulicy Zarzecze (w kier. r. Ofiar Katynia)
ul. Pastrenik w rejonie ulicy Tetmajera
ul. Pastrenik w rejonie ulicy Ojcowskiej
ul. Opolska w rejonie ulicy Pleszowskiej
ul. Lublańska przed rondem Polsadu
ul. Bora Komorowskiego przed rondem Polsadu
ul. Powstanców Wielkopolskich przy Tandecie

http://www.fotoradar.republika.pl/mapka/cala.htm

Oj da sie przekroczyć! Np. na rondzie Polsadu jadąc od strony Huty jest ograniczenie 60, a zaraz za nim fotoradar. Niejeden tam ma jeszcze grubo ponad setkę( a niektórzy wiecej).Sam się czasem łapię na tym , ze w ostatniej chwili przypominam sobie o fotoradarku i ostro hamuję((.
na Opolskiej tez jest to samo jak sie rozpędzisz - jedziesz.
Ale chyba nie wszystkie działają
paweł

orientuje sie ktos moze z jakiej odleglosci te fotoradary lapia samochody

a wiec.... jest to chyba patent nie do podjebania.. przynajmniej mi sie tak wydaje... sa takie diody jak do pilota.. w zasadzie do pilota , emituja one promieniowanie podczerwone.... montujesz sobie przypuscmy 20 diodek na tablicy ladnie rozmieszczonych punktowo.. niewidac tego bo sa one przezroczyste jak swieca to ludzkie oko tez ich nie zobaczy... ale jak temu zrobisz zdjecie.. ) to wychodza czerwone plamy... hehe oczywiscie jakis przelaczniczek do tego ... i.. fotoradary moga mi naskoczyc oczywiscie trzeba to dopracowac :>>

masz na dowód jakie s zdjecie . zrób projekt tego szatanskiego wynalazku opatentuj i rób ogrąmniastą kase.
no i oczywiscie dla klubowiczów wrsje testowe gratis

Podobno w dzisiejszej gazecie ,,dziennki polski,, jest cos o fotoradarach i mapka tez jest

UWAGA!!! To naprawdę już działa! Mój kolega już dostał liścik ze zdjęciem z B. Komorowskiego ... Przychodzi po około 3 tygodniach, nie jest wyraźne ale da się odczytać numery (ma stare blachy), tam jest oczywiście data godzina i prędkość, on jechał 93 km/h, a mógł tylko 60. Do 7 dni jak się zapłaci to jest 300 zł, a potem już 500 zł, no i 6 pkt'ów...
... do dupy ...

Pozdrawiam