Koniec wiejskiego tjóningu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koniec Wiejskiego Tjóningu
I taka masakra do wyrzygania się...

Policja zawsze latwej kasy szukala i szuka nadal a bandyci gwalca i zabijaja. Ale nasi nie .... beda tlumiki patrzec czy normy maja spelnione. Zenada i tyle. Osrywam drogowke i ich normy

za malo kasy wplywa z mandatow bo coraz wiecej aut z CB smiga to teraz beda nasluchiwac glosnych aut w krzakach... heh... debilizm mozliwy tylko w PL...

Hmm, może się komuś narażę, jednak mam następujące zdanie w tej materii...
Nie do końca potrafię zinterpretować przepisy dot. np. przyciemnianych szyb.
Jako główny argument policjanci zawsze podają przepis o dop. poziomie przepuszczania światła.
Wszystko ok, jednak z pozyskanych przeze mnie informacji wszelkie szyby modyfikowane (przyciemniane) za pomocą chemii (jak. np metoda zwana piecową) mogą być czarne jak węgiel i... spełniać wymogi prawne.
Dzieje się tak dlatego, że w przypadku przyciemniania metodą "piecową" nie zmieniamy struktury szkła w taki sposób jak uczynili byśmy to - naklejając folię.

Pytam więc... chodzi o folię jako taką czy faktycznie o normy przepuszczalności światła?

Co prawda nigdy w życiu nie miałem nieprzyjemności z powodu ciemnych szyb, jednak nie wiem ja kw tym przypadku interpretować przepisy.

W kwestii wydechu z kolei... cóż.
Nie ukrywam, że nic nie drażni mnie tak jak autko o poj. 1,0 ewentualnie 1,3 o porażającej mocy 50 KM i układem wydechowym emitującym 250 dB.

Co innego, jeśli przelotowe ukł. wydechowe są następstwem poważnej ingerencji w mechanikę, choć nomen - omen każdy szanujący się mechanik, mający pojęcie o konstrukcji ukł. wydechowych nie założy do auta tego typu "wiadra".

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-10-11 16:43:38, Bartek1112 pisze:
........Osrywam drogowke i ich normy

Ty akurat możesz

Cytat:
za malo kasy wplywa z mandatow bo coraz wiecej aut z CB smiga to teraz beda nasluchiwac glosnych aut w krzakach... heh... debilizm mozliwy tylko w PL...

napisze Wam krotko zwiezle i na temat !! --> Policja z mandatow nie ma w ogole pieniedzy ( slownie : zero PLN !!) Wszystko kasuja urzedy wojewodzkie !!!! dlatego jak dla mnie to chlopaki powinni olewac sprawe ,ale bylby wtedy bandytyzm na drogach jakby tylko pouczenia byly

Albo zajmują się takimi pierdołami jak TA. Żałośnie to wygląda!

Cytat:
2006-10-14 15:46:30, Andik pisze:
napisze Wam krotko zwiezle i na temat !! --> Policja z mandatow nie ma w ogole pieniedzy ( slownie : zero PLN !!) Wszystko kasuja urzedy wojewodzkie !!!! dlatego jak dla mnie to chlopaki powinni olewac sprawe ,ale bylby wtedy bandytyzm na drogach jakby tylko pouczenia byly

Policja pewnie nie ma, ale policjanci (niektórzy) coś czasem mają

a mnie irytują ultra głośne wydechy.

Jechać za takim pół godziny w korku to męczarnia.

Demontować i na śmietnik.

Cytat:
2006-10-15 19:44:36, -JACO- pisze:
a mnie irytują ultra głośne wydechy. Jechać za takim pół godziny w korku to męczarnia. Demontować i na śmietnik.

a wies-tunera na przymusowe roboty zsylac

a tak serio serio..przepisy sa jakie sa..obrazac sie na policje ze je egzekwuje to bzdura a glosne wydechy w cywilnych samochodach to buractwo po prostu..i dobrze niech tepia buractwo

Cytat:
a mnie irytują ultra głośne wydechy.

Jechać za takim pół godziny w korku to męczarnia.

Demontować i na śmietnik.

Cytat:
wies-tunera na przymusowe roboty zsylac

a tak serio serio..przepisy sa jakie sa..obrazac sie na policje ze je egzekwuje to bzdura a glosne wydechy w cywilnych samochodach to buractwo po prostu..i dobrze niech tepia buractwo

eeee tam nieznacie sie . Ja to jeszcze szybe opuszczam zeby posluchac jak ktos ma fajny wydech oczywiscie nie mylic z pordzewialymi prowizrokami ktore ledwo wisza pod autem jak slysze motor (szlifierke nie jakis tam choper) to klekam

Cytat:
2006-10-16 09:57:38, Bartek1112 pisze:
jak slysze motor (szlifierke nie jakis tam choper) to klekam

"Jakis tam choper" ma ładny dźwięk, czego nie da się powiedzieć o "szlifierkach"...

Cytat:
2006-10-16 10:03:00, pyrekcb pisze:
"Jakis tam choper" ma ładny dźwięk, czego nie da się powiedzieć o "szlifierkach"...

To akurat zeleży co kto lubi.

Ja tam wole silniki wysokoobrotowe, ew. ładnie duduniące dwusuwy (fabryczne tłumiki).

Cytat:
2006-10-16 12:43:06, -JACO- pisze:
To akurat zeleży co kto lubi. Ja tam wole silniki wysokoobrotowe, ew. ładnie duduniące dwusuwy (fabryczne tłumiki).

Pewnie, że zależy, ale jakbym chciał posłuchać "gwizdu", to bym sobie kupił wiertarkę TOPEX za 29,9999999 zł w markiecie...
Odgłos choppera, to jak "gulgot" amerykańskiego V8 albo V12 w aucie...
Z wysokobrotowych "toleruję" odgłos Imprezy, ale to chyba ze względu na zastosowany wydech (nie wiem).
Pozdr P.

Cytat:
2006-10-16 12:50:12, pyrekcb pisze:
Odgłos choppera, to jak "gulgot" amerykańskiego V8 albo V12 w aucie...

a odgłos wkręcającej się na 9tyś obrotów Hondy S2000 (dla niewtajemniczonych mowa jest o samochodzie, a nie motorze) można przyrownać do wkręcającego się na obroty bolidu F1.

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2006-10-16 13:29:33 ]

Cytat:
2006-10-16 13:25:48, -JACO- pisze:
a odgłoś wkręcającej się na 9tyś obrotów Hondy S2000 (dla niewtajemniczonych mowa jest o samochodzie, a nie motorze) można przyrownać do wkręcającego się na obroty bolidu F1.

Tudzież do "wkręcającej się na obroty" wiertarki marki TOPEX ze zużytym łożyskiem "główki"....

P.S. W związku z powyższym musi mieć opcję płynnej regulacji obrotów...

a chopera do wkręcającej się na obroty zdezelowanej pralki marki FRANIA, ew. do motopompy strażackiej.

To co powyliczamy sobie jeszcze, fajna zabawa

Cytat:
2006-10-16 13:32:08, -JACO- pisze:
a chopera do wkręcającej się na obroty zdezelowanej pralki marki FRANIA, ew. do motopompy strażackiej. To co powyliczamy sobie jeszcze, fajna zabawa

to cos mi sie zdaje ze bogdan i beatka dlugo niebeda jeździc Viperem(o ile nie niezmienili nic w układzie wydechowym bo niejestem na bierzaco) ... tam jest dopiero "larmo"

Cytat:
to cos mi sie zdaje ze bogdan i beatka dlugo niebeda jeździc Viperem(o ile nie niezmienili nic w układzie wydechowym bo niejestem na bierzaco) ... tam jest dopiero "larmo"

nie no bez jaj... mam nadzieje ze do tego nie dojdzie bo podoba mi sie ta bryczka a klang ma po prostu znakomity