Osłonięcie chłodnicy??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowne Panie i Panowie Zasłaniacie na zimę w swoich essinkach chłodnice tekturą czy czymś?? Efekty widoczne czy nie ma to wogóle sensu??

daj se siana ja tez tak kobmibinowalem wsadzilem nowy fordowski i dalej lipa byla i kupilem w koncu termostat o wyzeszej temp i bez porownania ten na 92 stop a nie 88 i w lato tez zadnych problemow idealnie wszystrko

Chyba dobre rozwiazanie na krotkie odcinki po miescie np do pracy i z powrotem.

Właśnie też jestem ciekawy czy zasłaniacie swoje chłodnice ??

Ja zeszłej zimy kiedy miałem jeszcze niesprawny termostat zasłaniałem. Skutek był taki że temperatura rosła (bez osłony wskazówka nawet nie drgnęła).

Teraz mam termostat na 92 stopnie i nie wiem czy mi się nie będzie przegrzewać autko ????

pytam bo mój essi nawet jak jest ciepło to sie wolno grzeje także chyba zasłonie..

Ja tam czasem zasłaniam - szybciej sie nagrzewa.

takie pytanie odnośnie tematu chłodniczego...

teraz zauważyłem że wskazówka zatrzymuje mi się na M, no może pomiędzy R/M - w trakcie jazdy;
a w korkach wentylator włącza mi się przy O - czy jest to prawidłowe??

Prawidłowie pod warunkiem ze nie masz zepsutego czujnika temp ktory podaje sygnał na wentylator oraz na zegary

pisałem kiedyś posta o zasłanianiu chodnicy ale na zime zasłaniam tektura w połowie lub 3/4 powierzchni.
Coś mam termostat walniety bo jak nnalałem płynu do chłodnicy to zszedł cały od razu i sie zima wolno nagrzewa. Tylko że juz wymieniałem 3 termostaty i podobno fimowe i nici . A czas jest już ku temu by sie o to zamartwić