MotoNews.pl

Bingo M czy da sie odpalić na gazie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam takie pytanie czy jest możliwość jakiegoś ustawienia komputera Bingo M żeby była możliwość odpalenia samochodu tylko z gazu? Z tego co się orientuje to klawisz przęłącza tylko benzyna albo automat ale słyszałem już taką teorie że po dłuższym przytrzymaniu klawisza można odpalić samochód na gazie jednak u mnie to tak nie działa. Czy jest to jakaś opcja ustawiana w programie??

Jest taka mozliwość, jeżeli montazysta uruchomił opcję awaryjnego rozruchu samochodu na LPG w sterowniku Bingo M.

Oto procedura uruchamiania:
Włączyć zapłon, nacisnąc przycisk centralki aż zgaśnie, następnie nacisnąć przycisk centralki i trzymać tak długo aż zielona mrugająca dioda zacznie świecić ciągłym światłe, wtedy zapalić auto. Cała procedura odbywa się na włączonym zapłonie. POWODZENIA.

[ wiadomość edytowana przez: artgas dnia 2006-10-16 22:28:16 ]

Dzięki bardzo za odpowiedź która była w pełni wyczerpująca. Ustawiłem na komputerze awaryjny rozruch i czas podawania gazu na 4sek czy to jest wystarczająca ilość czy lepiej więcej??

Moim zdaniem 4s. to stanowczo za długo. Wystarczy 1,5-2s. To jest czas, w którym instal. gazowa pozostawia otwarte elektrozawory LPG przy niepracującym silniku. Czyli w tym czasie podczas awaryjnego rozruchu musisz zdążyć odpalić silnik, jak nie zdążysz to komp. zamknie zawory.
A tak na marginesie to temat był wałkowany kilkakrotnie, wystarczyło poszukać.