Posiadacie gumowe dywaniki na zimę ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie - posiadacie ??

I ile taki komplecik kosztuje ?? Bo na allegro najtaniej to jakieś 45 zł (bez tego w bagażniku).

sie wie-na zime guma, a na lato materiałowe

... największe przydactwo w aucie, ale coż zima --- i nie ma mocnych

Wiem że to praktyczne i bla bla takie tam ale to paskudztwo tak mnie odrzuca że mam dwa komplety "materiałowych" a dwa gumowe wożę w bagażniku bo mi się przydały jak z zaspy nie mogłem wyjechać

nie widze zimy bez dywników gumowych...tzn. nie chciałbym oglądać podłogi i wykładziny podłogowej po zimie na dywanikach welurowych...

Cytat:
2006-10-16 21:41:35, yamaha2000 pisze:
nie widze zimy bez dywników gumowych...tzn. nie chciałbym oglądać podłogi i wykładziny podłogowej po zimie na dywanikach welurowych...

niestety ja widziałem i z dywanikami gumowymi. Tragedia.

guma napewnmo lepsza na zimę od materiały,choć robią już materiały z impregnatem ale to po jakimś czasie musisz barć do domu i wysuszyć bo ci zgniją,co do gumy na allegro,to kupiłem podobne lub nawet takie same,upewnij się czy tył będzie pasował bo ja musiałem się bawić w cięcie ale cózto już mój błąd,co do jakości to takie sobie ważne że mają wysoki rant i woda z nich nie będzie uciekać.

W każdym moim aucie wywalam paskudną gumę i mam materiał (tylko taki lepszy) i jeszcze nigdy nie miałem zgnilizny ani problemów z tym związanych. Jednyą rzeczą o jaką dbam to to jak mi się za dużo śniegu i lodu nasypie to go odrazu wytrzepuje z dywaników.

Cytat:
2006-10-17 11:48:57, maciejka80 pisze:
W każdym moim aucie wywalam paskudną gumę i mam materiał (tylko taki lepszy) i jeszcze nigdy nie miałem zgnilizny ani problemów z tym związanych. Jednyą rzeczą o jaką dbam to to jak mi się za dużo śniegu i lodu nasypie to go odrazu wytrzepuje z dywaników.

Też nie mam problemów z dywanikami welurowymi. I jakoś nie wyobrażam sobie trzymania butów w korycie

Całą zeszłą zime przejeździłem na welurowych i jakoś żyje -ja i ona.
W lecie kupiłem w tesco jeden dywanik gumowy za 9 zł dla mnie od strony kierowcy, reszta bez zmian w lecie spokuj np z piaskiem a w zimie pewnie ze sniegiem i błotem.

Choć nie daje głowy, że nie wróce do podwujnego weluru, jednego wielkiego, rozłożystego podgumowanego a drugiego dopasowanego do essiny w dobrym gatunku.

ja kupiłem 2 lata temu za gumiaki 29pln/szt+przesyłka na allegro do MK5 i MK6. Jezdem zadowolniony.

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2006-10-18 07:25:21 ]

Ja w tym roku kupiłem gumiaki w feu vert za bodajże 25 zeta i pasują na przód. Tyłu nie kupiłem bo nie było

Cytat:
2006-10-16 20:49:28, wisnia003 pisze:
No właśnie - posiadacie ?? I ile taki komplecik kosztuje ?? Bo na allegro najtaniej to jakieś 45 zł (bez tego w bagażniku).

hmm nie smiac sie...

kupilem 7 zeta za sztuke! w jakims hipermarkecie na tyl bo na przod mam takie grube z zapinka - chyba oryginalne. jednakze smierdza i na te chwile leza na balkonie .

moze ktos podpowie co zrobic zeby nie capily tak? prosze nie odpowiadac kup nowe

pozdr,
dymek

Cytat:
2006-10-18 09:18:00, dymek666 pisze:
moze ktos podpowie co zrobic zeby nie capily tak? prosze nie odpowiadac kup nowe pozdr, dymek

Kup nowe... skarpetki żartuje czego się spodziewać po dywanikach za 7zł....

Najbardziej mnie wk****a jak gumowe dywany przesuwaja sie podczas jazdy:/ raz tak mi sie zapadl ze nie moglem sprzegla docisnac do konca i myslalem ze rozpieprzyla mi sie skrzynia biegow podczas zmiany biegu :/

A ja używam gumowych dywaników, które zostały mi jeszcze po kancioku

Cytat:
2006-10-18 12:18:04, krychan71 pisze:
Najbardziej mnie wk****a jak gumowe dywany przesuwaja sie podczas jazdy:/ raz tak mi sie zapadl ze nie moglem sprzegla docisnac do konca i myslalem ze rozpieprzyla mi sie skrzynia biegow podczas zmiany biegu :/

dokładnie tak jest.. czasem mi się przyblokuje pedał gazu i głośno jest przez chwile przy odpalaniu, ale już piluje ten dywanik żeby się tam nie wsuwał

Cytat:
2006-10-18 09:18:00, dymek666 pisze:
.. jednakze smierdza i na te chwile leza na balkonie . moze ktos podpowie co zrobic zeby nie capily tak? prosze nie odpowiadac kup nowe pozdr, dymek

Kup Domestos jest na chlorze, wypali wszystko, ja go stosuje jak wejde w koci mocz albo kupe lub dwie, to wtedy właśnie do akcji wkracza domestos i po problemie.

Usunie wsio czy na gumie czy na welurze.

Cytat:
2006-10-18 13:51:59, art13 pisze:
Kup Domestos jest na chlorze, wypali wszystko, ja go stosuje jak wejde w koci mocz albo kupe lub dwie, to wtedy właśnie do akcji wkracza domestos i po problemie. Usunie wsio czy na gumie czy na welurze.

uuu to ty juz bogaty musisz byc. ponoc wejsc w kupe to bogactwo gwarantowane

ja mam welurowe i nietety tez muszę zmienic na gumę ...