Bmw e39 nie pali na jeden t³ok

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam mam problem moja bmw nie pali na szusty t³ok. By³em na komputerze i wykaza³o mi ¿e jest zepsuty przep³ywomierz ale nie ca³kowicie i czujnik po³o¿enia wa³u. Czy to moze byc powodem??? Proszê o odpowieæ! Mechanik sprawdzi³ wtryski s± dobre cewki tak¿ê s± dobre wymienia³em przy nich koñcówki swiece nowe ci¶nienie w t³oku 10 od strony mechanicznej wszystko sprawne niewiem co mam o tym s±dziæ? Prosze o pomoc!

Wiesz u mnie tez wlasnie jeden nie pali czyli wyskakuje z zaplonow!! poczytaj sobie e36 problem z silnikiem m50 wiesz wszystkie silniki 6 cylindrowe w bmw sa bardzo zblizone pod wzgledem heh znczy produkowane mniej wiecej w tych samych latach technicznym pozdrawiam!!

Cytat:
2006-10-18 21:20:39, marek141 pisze:
Witam mam problem moja bmw nie pali na szusty t³ok. By³em na komputerze i wykaza³o mi ¿e jest zepsuty przep³ywomierz ale nie ca³kowicie i czujnik po³o¿enia wa³u. Czy to moze byc powodem??? Proszê o odpowieæ! Mechanik sprawdzi³ wtryski s± dobre cewki tak¿ê s± dobre wymienia³em przy nich koñcówki swiece nowe ci¶nienie w t³oku 10 od strony mechanicznej wszystko sprawne niewiem co mam o tym s±dziæ? Prosze o pomoc!

No widzisz, jakby mechanik by³ kumaty to by wiedzia³ ¿e masz uszkodzony czujnik kp³o¿enia wa³u ca. 350zl. B³ad przep³ywomierza automatycznie wyskakuje przy tej awarii. Po zmianie czujnika i skasowaniu b³êdów wszystko wróci do normy. Ja mia³em kiedy¶ identyczny problem w 528i M52 z tym ¿e ja mia³em tylko problem z odpaleniem go i wolnymi obrotami ale b³edy te same wyskakiwa³y. Mechanik od razu powiezia³ ¿e te b³êdy chodz± w parze.
Daj znaæ jak to siê skoñczy³o