Szum powietrza powyzej 100km/h

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam bardzo słychac u mnie szum powietrza powyzej 100km/

jak sie go pozbyc ???

gdzie moge kupic nowe uszczelki i ile kosztują

Cytat:
2006-10-16 19:36:39, hard-drive pisze:
jak sie go pozbyc ???

No jak to jak... jeździć poniżej 100km/

Jeździć tylko z wiatrem?

wytlumic drzwi.

A może wogóle nie jeździć?

Sprawa jest prosta, kupujesz dobrej klasy radio, dobrej klasy głośniki - włączasz na prawie- full i nic nie słyszysz

Cytat:
2006-10-16 22:11:08, Cwikus pisze:
wytlumic drzwi.

Albo wyprostowac

Cytat:
2006-10-16 19:36:39, hard-drive pisze:
witam bardzo słychac u mnie szum powietrza powyzej 100km/ jak sie go pozbyc ??? gdzie moge kupic nowe uszczelki i ile kosztują

Miałam to samo ROZWIĄZANIE JEST PROSTE KOLEGA Z SALONU RENAULT MI TO USUNĄŁ W NASTĘPUJĄCY SPOSÓB. OPÓŚĆ SZYBY W DZRZWIACH PRZEDNICH A JAK SZUMI TYLKO Z JEDNEJ STRONY TO TYLKO PRZY TYCH DRZWIACH TO RÓB - MIANOWICIE PO OPUSZCZENIU SZYB DOGNIJ UŻYWAJĄC ODROBINĘ KONTROLOWANEJ SIŁY GÓRNĄ I PRZEDNIĄ CZĘŚĆ RAMU OKNA TAK ŻEBY LEPIEJ DOCISKAŁO DO USZCZELKI PO KAŻDYN LEKKIM DOGIĘCIU ZAMUKAJ DRZWI I SPRAWDZAJ. Nie trzeba kupować uszczelki. Ów kolega powiedział mi że tak robią z nowymi samochodami w salonie bo te milimetry niedopasowanych drzwi decydują o szumie a czasem nawet cieknie woda do środka nie którzy mają tak od nowości i się przyzwyczajają. Powodzenia. UWAGA JAK ZAPOMNISZ OPÓŚCIĆ SZYBY DO KOŃCA TO ICH KRUCHOŚC SPOWODUJE, ŻE PĘKNĄ NA BIAŁĄ PAJĘCZYNĘ !!!

Wystarczy tylko radio podgłośnić

to jest stary wypróbowany i skuteczny sposób

jest niezastąpiony i uniwersalny. Potrafi wyeliminować praktycznie każdy niechciany chałas w aucie od szumu powietrza, poprzez trzaski deski po stuki zawieszenia.

moze jeszcze:

) tasma scott'a
) silikon
) spojlery naokienne zwane owiewkami - wtedy uswiadomi Ci to co to jest porzadny SZUM

moze po prostu mylisz szum powietrza z dzwiekiem jak przebijasz sie w predkosc naddzwiekowa?

wali wam z deczka, co ? ? ?

Fakt odpie*dala nam. W mojej Corvecie dopiero przy 220 km/h pojawia się denerwujący szum. A pamiętam, że w RR Silver Spirit już przy 140 km/h było głośno. Tak, że robimy postępy!

jesli ktoś jest miłośnikiem kabrioletów nawet nie praktykującym to mu żadne szumy nie przeszkadzają a nawet wręcz przeciwnie