Co to jest? (zdjecia)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym sie dowiedziec do czego sluza te czujniki...

A wiec do czego sa te czujniki? Zaznaczony na zielono, to chyba do wlaczania wentylatora... inny chyba do wskaznika temperatury (tylko ktory?), a trzeci to juz nie mam pojecia...

I jeszcze mam bytanie z innej beczki... skad mam wiedziec jaka mam pompe wtryskowa i czy mam termostat woskowy? Wydaje mi sie ze mam za wysokie obroty (okolo 1000 na zimnym i na cieplym) i nie wiem czy to moze byc wina wlasnie termostatu woskowego czy moze gdzies indziej szukac? pomozcie...

Z tego co widze to masz pompe lucasa.Zielony to czujnik wlacznika wentylatota.czerwony to chyba temperatura.

niebieski jest od kompa

Dobra... zauwazylem dzwignie do ktorej jest podlaczona linka idaca pod termostat (zaznaczone strzalka na zdjeciu)... podejrzewam ze to moze byc ten termostat woskowy... dzwignia jest ciagle nieruchoma, ale jak zapalam silnik to jak nia rusze to obroty wzrasaja... niestety sama ani drgnie, a z tego co zaobserwowalem to na zimnym powinna sie naciagac a na cieplym popuszczac... niestety obroty ciagle mam 1000 wiec czy jest mozliwe ze sa zle wyregulowane? powinny byc okolo 850, a dopiero po naciagnieciu linki wzrastac... u mnie linka sie nie naciaga i mam ciagle za duze obroty... co z tym fantem zrobic?

To jest szanowny Panie ssanie..przy ujemnych temperaturach dopiero powinno dzialac tak przynajmniej mam w Citroenie

W takim razie to czujnik zaznaczony na niebiesko jest odpowiedzialny za prowidlowe sterowanie przez komputer wtryskiem, tak? gdzie go moge kupic i ile mniej wiecej kosztuje? i jak sie nazywa czujnik zaznaczony na czerwono? bo tez bym chyba musial wymienic... tylko gdzie?