Rozrusznik w Scoupe ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie
Czy do Scoupe 93 rok pasuje rozrusznik z innego auta ? Może z jakiegoś innego Hyundaia np. Accenta ?
Dwa miesiące temu go zregenerowałem i chodził jak złoto, ale dźwięki jakie dzisiaj wydawał przy odpalaniu to koszmar. Chyba mu się umarło. Zaraz idę go wykręcać.
Dźwięk taki jakby zębatki nie zaskakiwały o siebie i miały się zaraz połamać. Ciężko to odpisać. Chyba będę musiał kupić jakiś inny.

Rozrusznik to zbior poszczegolnych elementow ktore sa wymienialne, wiec albo dostales kiepskie podzespoly a poszlo cos kolejnego, lub... zbyt duzy opor przy uruchomieniu co powoduje jego zbyt duze obciazenie (raczej malo prawdopodobne ).

Nie pamiętam dokładnie ale zdaje sie że w sCoupe rozrusznik jest Bosch'a więc coś sie myślę znajdzie. A na pewno pasuje od Accenta i być może od Pony.

Rozrusznik wymontowany. Okazało się że odleciała część jego obudowy i zablokowała się za kołem zamachowym. Niezły syf. Udało się wyciągnąć ułamaną część. Rozrusznik nowy już kupiony i zamontowany. Kupieł z Accenta. Symbol na rozruszniku troszkę inny, ale moc ta sama 0,9KW i gabarytowo też oki. Autko pali. Kolejne doświadczenie - za 140 zł.
Ciekawi mnie tylko jak się to rozleciało ????? Nie wyglądało to zbyt dobrze.