MotoNews.pl

126 elegant - cały czas czarna rura wydechowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
znajomy ma eleganta i cały czas ma czarną rure wydechową, gaźnik jest nowy prawie ustawiony jest ok, w starym maluchu mial białą rure jak sie zapłon zmienił to czarna była a co może byc w elegancie???

to dobże rze ma czarnom

wydaje mi sie ze to moze byc zbyt niskie cisnienie...... w oponach

pit Łodrobina łortografi..... " ŻE "

[ wiadomość edytowana przez: SzymonX dnia 2006-10-21 18:08:07 ]

moze przez to ze spaliny wreszcie maja ujscie?

Cytat:
2006-10-21 18:06:51, SzymonX pisze:
wydaje mi sie ze to moze byc zbyt niskie cisnienie...... w oponach pit Łodrobina łortografi..... " ŻE " [ wiadomość edytowana przez: SzymonX dnia 2006-10-21 18:08:07 ]

znajdz pozostałe 4 błędy

nie nie zostawilem szukanie pozostalych dla innych

Cytat:
2006-10-21 17:44:04, tomii pisze:
Witam znajomy ma eleganta i cały czas ma czarną rure wydechową, gaźnik jest nowy prawie ustawiony jest ok, w starym maluchu mial białą rure jak sie zapłon zmienił to czarna była a co może byc w elegancie???

ee...bo to trzeba się czasem myć

widze ze to forum schodzi na psy tak na psy przykro mi to mowic bo juz troche na nim siedzie ale od pewnego czasu uczestnicy bardziej sie znają na ortografi niz na samochodach .... to jest przykre ale prawdziwe

jeżeli auto pracuje normalnie, jest uzywane jako pojazd worzący tyłek do pracy czy do szkoły to olać to i sie nie przejmować. A że czarna końcówka to eeee nie przejmować sie.

Cytat:
2006-10-21 19:08:48, tomii pisze:
widze ze to forum schodzi na psy tak na psy przykro mi to mowic bo juz troche na nim siedzie ale od pewnego czasu uczestnicy bardziej sie znają na ortografi niz na samochodach .... to jest przykre ale prawdziwe

zadajesz jakby na to nie patrzec, glupie pytanie... co z tego ze rura jest czarna, jesli nie ma to wplywu na jazde?

Moze mu zataknowaliscie rope zamiast Pb95?

Lapek

Cytat:
2006-10-21 19:08:48, tomii pisze:

glupie pytanie, glupie odpowiedzi...widziales kiedys jak wyglada wnetrze tlumika albo kanalow wylotowych? bo napewno nie jest ono biale, chyba ze tlumik lezy w sklepie

komin od pieca tez jest czarny i nikt sie tym nie przejmuje.. To normalna kolej rzeczy

miałem już nic nie pisac ale mnie sami zmuszacie, Więc po pierwsze miałem malucha dobrych pare lat i jak gaźnik szlak trafiał to dopiero wtedy rura czarna była a tak to jasny kolor, po drugie nie zalano ropy wiem czemu tak jest czemu rura czarna ale nie napisze wam bo jak was cieszą tak bardzo rzarty wiec miłej zabawy a tak przy okazji to popatrzcie jak bedzie jakiś elegant tylko nie tuning tylko cywil w 100% popatrzcie na rure jaka jest. Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

A czy ten EL ma dokładnie taki sam wydech, gaźnik, zapłon, stopień sprężania i wałek nierządu jak Twój maluch??? Mam obawy że nie.

bede dobry i odpowiem

nastawy gaznika sa "bogate" i stad sadza na wydechu, jesli kaszlak nie pali przy tym 10l /100km to wsio jest ok

wiec powiem ci tak ten maluch pali bardzo mało bo w miescie nie wiecej niz 5,5 na trasie ponizej 5l na 100km przyczyne znam juz ale dzieki za rady pozdrawiam tomii

To ze wydech jest czarny nie ma nic do rzeczy jak dupowóz jezdzi normalnie to sie nie ma czym przejmowac i olac to z grubej rury to nie BMW hehe te typy tak mają to dobrze ze nie kopci jak stary klekoczący diesel.Pozdro

jakby własciciele maluchów mieli tylko takie powody do zmartwien jak czarna rura wydechowa to produkowano by je do dzis
wg mnie nie ma sie czym przejmowac, zawsze tez mozna kupic podswietlaną na czerwono chromowaną koncówke i juz nie bedzie czarno zarcik taki