MotoNews.pl

Tapicerka, plamy- czym czyścic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam zwykłą tapicerkę w mondo, nie welurową, taka czarna nitka syntetyczna. No i są tam plamy, które powstały w skutek tego że na tylnym siedzeniu poprzedni właściciel woził fotelik na dziecko. Dziecko jak to dziecko, coś tam jadło w aucie. I mam na tylniej kanapie takie palmy po jakiś zupkach czy czymś podobnym. Blee takie zielone i co mi Panowie polecą do czyszczenia? Nie chce prac foteli na myjni bo nie ufam karcherowi i jego ciśnieniu. Jaki preparat w piance w areozolu jest wg Was naprawdę dobry? Moze ten wanish w piance do prania dywanów styknie?

Ja używam wanisha do dywanów i tapicerek (chyba różowa butelka) ale mam weloor. Zeszły po nim nawet plamy po smarze z siedzenia kierowcy. Materiał też powinien wyczyścić.

Z doświadczenia wim, żeby zrobić to w ciepły dzień, coby Ci autko nie zatęchło.

Ja mam welur i prałem go środkiem do czyszczenia dywanów za 34 zł. Mam teraz super czystą tapicerkę. Mimo że nie masz weluru to radze spróbować

Edit: Środek nazywa się Textra, to jakiś niemiecki specyfik ale dostepny w naszych sklepach Butelka połprzezroczysta. Świetnie usuwa brud

[ wiadomość edytowana przez: Wojtek_k88 dnia 2007-03-20 13:34:27 ]

jak masz taki odkużacz do sciągania wody to smiało płyn do mycia naczyń jakis ludwik czy cóś, na gąbke z wodą i pojechałeś potem ściagnij to tym odkuzaczem i po kszyku. jak na myjni pracowałem to stykało bardzo często.No a jak nie masz to proszek do prania bedzie chyba lepszy niż wanisz który moze zostawić dziwne plamy.Ale to tylko sugestia.

hmmm... dziękuję za wszystkie porady. Chyba ale tylko chyba skuszę sie na ten vanish. Zaczekam jeszcze pare dni moze słoneczko będzie sprzyjać to upiorę sobie wszystko by odświerzyć wnętrze na wiosne. Dziękuję wszystkim.